Ministrul Educaţiei nu doreşte amânarea anului şcolar

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, nu este de acord cu propunerile avansate de unii liderii sindicali din domeniu, conform cărora anul şcolar ar putea fi amânat cu 10 zile, acestea fiind zilele libere fără plată impuse de Guvern.

Ministrul Andronescu a precizat că marţi se va întâlni din nou cu liderii sindicali pentru a discuta şi identifica soluţii astfel încât această problemă să fie rezolvată „cu minimum de efort financiar din partea profesorilor”.

„Personal, nu sunt de acord, un an şcolar este an şcolar, el are un număr de zile, pentru fiecare zi există o planificare a curricumului şcolar şi, ca urmare, orice zi este pierdută pentru şcoală.

Personal, nu pledez pentru acestă soluţie”, a declarat Ecaterina Andronescu luni (31 august 2009) înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu, a declarat luni (31 august 2009) că FEN ia în calcul amânarea cu zece zile a începutului de an şcolar.

El a explicat că cele 10 zile neplătite propuse de Guvern pentru bugetari ar putea fi luate de profesori la începutul anului şcolar, pentru ca elevii să nu aibă întreruperi de cursuri şi să piardă materia.

„Am zis că dacă va fi să piardă cineva, să piardă profesorii, şi nu elevii.
Astfel, dacă vacanţa se va prelungi cu 10 zile, elevii vor putea să ia materia de la început, fără niciun fel de întreruperi de cursuri” – a arătat Ciosu, adăugând că măsura concediului fără plată îi aduce aminte de „munca voluntară” de dinainte de 1989.

La rândul său, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu, a afirmat că şi structura pe care o reprezintă se gândeşte la o astfel de soluţie.

El a spus că doreşte o discuţie cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cu premierul Emil Boc referitoare la cele 10 zile fără plată propuse de Guvern pentru bugetari.

Pe de altă parte, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, a declarat că nu agreează măsura propusă de FEN, întrucât membrii foarte multor familii bugetare lucrează în sistemul de învăţământ iar o pauză de 10 zile ar însemna ca acestea să rămână fără bani.

El a subliniat că trebuie gândită bine perioada în care se acordă cele 10 zile libere fără plată, astfel încât cei doi membri ai familiei să nu fie liberi în aceaşi timp.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.