Pogea dă asigurări că nu vor exista probleme în plata pensiilor

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea a dat sâmbata (29 august 2009) asigurari ca toti pensionarii isi vor primi drepturile banesti pe tot parcursul anului.

“Doresc sa anuntam toti pensionarii ca statul va asigura resursele necesare pentru plata pensiilor pe parcursul anului 2009”, a precizat Pogea.

Cu aceasta ocazie, el a mentionat ca bugetul de stat va subventiona bugetul asigurarilor sociale cu peste 5,5 miliarde de lei, pentru a contracara scaderea de venituri a bugetului de pensii.

“Bugetul de stat va subventiona bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul de pensii, cu peste 5,5 miliarde de lei”, a aratat Pogea.
Totodata, acesta a anuntat ca bugetul de pensii este suplimentat, prin rectificare, cu 487 milioane lei.

Premierul Emil Boc a mentionat, miercuri, ca rectificarea bugetara vizeaza asigurarea resurselor financiare necesare pentru indexare pensiilor cu 2%, incepând din 1 octombrie, precum si pentru plata pensiei sociale minime.

“Vom avea resurse financiare pentru aplicarea pensiei sociale minime, de 350 lei, de la 1 octombrie, de la 300 lei, cât este in prezent. Este o masura de solidaritate cu cei care sunt afectati de criza”, a precizat, atunci, primul-ministru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.