Procesele de insolvenţă vor fi amânate pentru anul viitor în urma protestelor magistraţilor

– Procesele in care se va cere in instanta insolventa firmelor, dar si alte cauze comerciale, vor primi termene pentru anul viitor, in urma protestelor magistratilor fata de legea unica a salarizarii.

.
Magistratii Tribunalului Bucuresti vor suspenda incepand de astazi toate activitatile in afara de judecarea cauzelor cu masuri preventive si a celor referitoare la plasamentul minorilor. De asemenea, judecatorii vor refuza desemnarea in birourile electorale.

In acelasi fel vor proceda judecatoriile din Cluj si Tulcea, Curtile de Apel din Targu Mures si Brasov, urmand ca si celelalte instante sa decida, in urma unor adunari generale, modul in care vor protesta fata de legea unica a salarizarii.

Practic, spun magistratii, activitatea instantelor va fi blocata pana ce Guvernul nu va accepta modificarea legii unice a salarizarii. Curtea de Apel Bucuresti sustine ca, in urma aplicarii viitoarei legi unice a salarizarii pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului, salariile magistratilor vor scadea cu aproape 60%.

Surse din cadrul Tribunalului Bucuresti spun ca, in urma acestui protest, procesele noi de insolventa si alte cauze comerciale vor primi termene pentru anul viitor, lucru care ar putea crea mari probleme firmelor aflate in aceasta situatie.

Integral în Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.