Valea Lotrului, un viitor concurent pentru Valea Prahovei

“Târgul Lotrilor”, prima editie a târgului de turism organizat in orasul Brezoi, si-a atins scopul de a pune in valoare potentialul zonei, a declarat duminica (30 agust 2009) primarul localitatii, Robert Schell.

“Lucrurile au iesit perfect. Se pare ca, de astazi, avem un brand. Târgul nostru a devenit realitate si ne vom stradui sa permanentizam acest lucru. Am avut succes si cu agentiile de turism”, a precizat Schell.

Potrivit acestuia, cu prilejul târgului, cinci operatori nationali de turism “foarte mari” au vizitat zece pensiuni din regiune, au degustat din produsele traditionale ale zone i si s-au declarat incântati de pachetele oferite.

“Au ales pensiuni din areale specifice, din Brezoi pâna la Voineasa”, a subliniat Schell.
Prin intermediul acestui eveniment se doreste o inglobare a tot ceea ce inseamna turism pe Valea Lotrului.

Târgul de turism a oferit celor prezenti in aceste zile in orasul Brezoi o defilare a calaretilor din zona, o parada a motociclistilor, care au facut demonstratii de virtuozitate, concerte de muzica populara, pop si rock.
Schell a mai adaugat ca isi doreste ca numele orasului Brezoi sa fie legat de acte de cultura.

“În sedinta Consiliului Local, am decernat premiul de excelenta doamnei Angela Tomaselli, pictorita, nascuta aici, in comunitatea de italieni din orasul nostru. Tot printr-o sedinta festiva a Consiliului Local, cu participarea unei delegatii oficiale franceze, am semnat acordul de cooperare culturala intre Brezoi si La Bouilladisse”, a spus el.

Seara de sâmbata s-a incheiat cu un recital al formatiei “Holograf” si cu un foc de artificii, urmând ca duminica (30 agust 2009) sa aiba loc o ceremonie religioasa la biserica catolica din localitate si un concert de muzica clasica.

Orasul Brezoi, cunoscut drept capitala “Tarii Lovistei”, se afla la confluenta dintre râurile Lotru si Olt. El este poarta de intrare intr-una dintre cele mai pitoresti regiuni ale României – Valea Lotrului. Pe parcursul a 70 de kilometri, de la Brezoi si pâna la Obârsia Lotrului, judetul Vâlcea prezinta un potential turistic de exceptie.

“Brezoi, Malaia, Voineasa, Ciungetul, Vidra si Obârsia Lotrului au inceput sa dezvolte un amplu pachet de investitii, care vor face aceasta zona mai frumoasa decât Valea Prahovei”, a aratat Robert Schell.
Orasul de la confluenta Lotrului cu Oltul poarta numele unui haiduc (lotru), Breazu, care a ramas in aceasta zona.

Potrivit edilului, odata cu deschiderea minei de aur de la Valea lui Stan, in urma cu câteva sute de ani, si cu infiintarea uneia dintre cele mai mari si mai importante societati de exploatare si prelucrare a lemnului din judet, la inceputul secolului al XX-lea, micul orasel vâlcean Brezoi a cunoscut numeroase transformari, atât din punct de vedere socio-cultural, cât si economic.

Exploatarea de aur si prelucrarea lemnului au atras de-a lungul timpului, la Brezoi, mii de muncitori. Pe lânga muncitorii veniti din Ardeal, Oltenia si Moldova, la Brezoi si-au facut aparitia, in perioada 1850-1900, cetateni straini.

În doar câtiva ani, Brezoi a devenit casa italienilor, sasilor, maghiarilor, austriecilor si cehilor, locul in care acestia au inteles sa porneasca o noua viata si in care sa investeasca tot ce aveau mai bun, a mai aratat Robert Schell.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.