Bani pentru fotbalişti există, pentru SMURD s-au terminat

Ajutati si de Guvern, primarii cheltuiesc in continuare bani cu nemiluita pe lucrari sau evenimente a caror oportunitate este cel putin indoielnica intr-un an in care se cere insistent reducerea cheltuielilor. Numai cand vine vorba de servicii publice cu adevarat utile, cum este SMURD, nu se gasesc bani.

.
Din cauza greutatilor financiare cu care se confrunta, mai multe unitati SMURD din Hunedoara sunt in pericol sa se desfiinteze, iar la trei module personalul angajat va intra, fortat, in concediu de odihna o luna de zile. Este vorba de centrele SMURD din Ilia, Simeria si Lupeni – Uricani.

Edilii sustin ca nu mai au bani sa plateasca angajatii acestor servicii. „Avand sase angajati la SMURD, undeva in jur de 15 milioane de lei pentru un angajat, plus contributiile la stat, cam asta este suma care trebuie platita lunar la SMURD”, a declarat Cornel Resmerita, primarul din Lupeni.

Daca administratia publica nu a gasit in conturi 9.000 de lei lunar pentru salariile brute ale angajatilor, nu se poate spune acelasi lucru despre alte cheltuieli. Primaria isi permite sa tina 31 de politisti comunitari si 26 de fotbalisti, pentru care s-a alocat de la bugetul local suma de 100.000 de lei pe luna.

Edilul ar trebui sa plateasca suma necesara modulului SMURD impreuna cu Primaria Uricani, dar nici edilii de acolo nu par sa puna mai mult pret pe activitatea de salvare de vieti.

In schimb, primarul din Uricani, Danut Buhaescu, vrea sa cumpere un vehicul-amfibie pentru politistii comunitari. In tot acest timp in care mai multe centre SMURD se chinuiesc sa supravietuiasca, ies la iveala noi cheltuieli publice aberante ale primariilor si consiliilor judetene.

In Moldova, Primaria ieseana Prisacani a decis sa cumpere trei tunuri de la Ministerul Apararii, pentru a reface monumentele din comuna inchinate eroilor din cele doua razboaie mondiale.

In Constanta, Primaria si Consiliul Judetean au alocat nu mai putin de 750.000 de euro pentru organizarea, timp de doua zile, a Class One Romanian Grand Prix, eveniment care s-a desfasurat weekendul trecut in statiunea Mamaia.

Integral în România Liberă

Citește și
1 Comentariu
  1. Ovidiu spune

    la arme , tovarasi, asa nu se mai poate.. !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.