Boc: Eu nu mai stau în funcţie pentru a face figuraţie

Premierul Emil Boc a declarat luni (31 august 2009) dupa sedinta reuniunii Biroului Permanent National al PD-L cu grupurile parlamentare ale partidului, ca va declansa procedura angajarii raspunderii guvernului pe pachetul legilor educatiei, in pofida solicitarii de amânare a acesteia din partea PSD, pentru ca nu mai vrea sa faca “figuratie”.

“Ramâne ceea ce am spus: 2 septembrie este data la care guvernul isi asuma raspunderea si declanseaza procedura in fata Parlamentului. Noi timp de pierdut nu mai avem.

Acesta este mesajul pentru partenerii nostri de la PSD: ori sunt hotarâti sa fie alaturi de noi si sa trecem aceste reforme, in interesul românilor, ori aleg alta cale.

Noi nu avem alta solutie decât sa sustinem aceasta reforma pentru care ne-am angajat in fata românilor”, a afirmat premierul. Seful Executivului a afirmat ca pâna acum “a avut rabdare cu toata lumea, a avut toata disponibilitatea posibila”, insa a venit momentul sa se treaca la luarea unor decizii.

“Eu nu mai stau in aceasta functie pentru a face figuratie si pentru sustine amânarile si intârzierile… Acum mi se cere sa fac figuratie, sa amân.
Eu am respectat tot ceea ce am propus, ajungem in pragul a 2 septembrie si mi se spune sa amân din nou”, a afirmat Boc.

El a precizat ca nu este vorba despre a demisiona din functie ci, potrivit procedurilor prevazute de Constitutie, este gata sa se confrunte cu o eventuala motiune de cenzura dupa asumarea raspunderii guvernului pe legile educatiei.

Emil Boc a afirmat ca guvernul isi va angaja raspunderea pe acel proiect de lege care “raspunde minimal cel putin programului de guvernare, Pactului National pe Educatie si modernizarii educatiei Românesti”.

“Nu imi voi asuma raspunderea pe un proiect care nu raspunde acestor exigente. Am cerut deja de trei ori ministrului Educatiei sa faca corelarile necesare, le voi face si miercuri in guvern si cu acel proiect voi merge in fata Parlamentului.

Ministrul Educatiei initiaza – asa scrie in Constitutie – insa pachetul lui de legi trebuie sa raspunda acestor exigente. (…) Eu voi fi garantul ca pachetul va raspunde acestor exigente”, a subliniat primul ministru.

Conform premierului, pachetul legislativ urmeaza “sa modifice in substanta modul de a vedea educatia in România, de la invatamântul preuniversitar la cel universitar si consta in modificarea continutului manualelor, a programei scolare, invatamântul nemaifiind axat numai pe aspecte cantitative”.

“Noul sistem pe care il propunem este axat pe competente si pe deprinderi, cele 8 “competente recunoscute la nivelul UE, dintre care cea mai importanta este de a invata copilul sa invete, nu sa-i turnam in cap informatii sterile…”

De asemenea, conform lui Emil Boc, aceasta “realizeaza ierarhizarea invatamântului superior prin ierarhizarea universitatilor, ceea ce inseamna ca nu vor mai exista exemple de genul Universitatii “Spiru Haret”.

“Vom introduce si aici ordinea, disciplina si rigoarea si intregul invatamânt superior va intra pe un nou fagas o data cu adoptarea noului pachet legislativ”, a explicat liderul democrat liberal.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.