EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Disponibilizări colective la Coca Cola Iaşi

0

Aproape 90 de angajati ai fabricii din Iasi a societatii Coca Cola HBC isi vor pierde locurile de munca, pâna la sfârsitul lunii octombrie, potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Iasi.

Maria Cabalau, directorul AJOFM Iasi, a declarat luni (31 august 2009) ca a primit o notificare de disponibilizare colectiva, din partea Coca Cola HBC, care mentioneaza ca un numar 87 de angajati de la fabrica din Iasi isi vor pierde locurile de munca, in luna octombrie.

Potrivit sursei citate, in zilele urmatoare angajati ai AJOFM se vor deplasa la fabrica pentru a discuta despre reconversia profesionala a angajatilor ce urmeaza sa isi piarda locurile de munca.

“Am primit o notificare privind disponibilizari colective a unui numar de 87 de angajati. E posibil ca printre acestia sa se afle persoane aflate in pragul pensionarii.

Nu stim exact numarul celor care vor ramâne someri. Ne vom deplasa la fabrica pentru a discuta cu angajatii despre reconversie profesionala”, a explicat Maria Cabalau.
Viitorii someri vor primi intre 7 si 10 salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca.

Purtatorul de cuvânt al Primariei Iasi, Andrei Trofor, a declarat, in ce priveste venitul obtinut de municipalitate, ca taxele locale provenite din impozitul pe teren, mijloace de transport si cladiri vor fi achitate in continuare de Coca Cola HBC, intrucât compania va mentine functional depozitul.

În timp ce productia de la Iasi va fi transferata in Republica Moldova, fabrica din Iasi va functiona ca si centru de distributie, iar toate livrarile si serviciile vor continua normal pâna la inceputul lunii noiembrie a.c.

Fabrica de la Iasi este cea de-a treia unitate pe care Coca Cola o inchide in România, dupa ce a renuntat in ultimii doi ani sa mai produca in Bucuresti si Oradea. În România, Coca-Cola va produce numai in Ploiesti, Timisoara si Poiana Negri.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.