Ieşenii nu îşi cunosc şefii

Sefii de institutii iesene sînt doar niste ilustri anonimi, dupa cum a dovedit un sondaj efectuat de Evenimentul. Înarmati cu pozele a noua personalitati pe care ar trebui sa le stie oricine, am colindat strazile. Raspunsurile primite de la trecatori nu lasa loc de îndoiala în privinta notorietatii celor care ne conduc.

Din zece ieseni intervievati, nici unul nu l-a recunoscut pe prefectul Victorel Lupu. „L-am vazut zilele trecute la televizor. Era o reclama la un film românesc în care el juca”, ne-a spus Vasile Metu (46 de ani). Altii credeau ca au de-a face cu un om al legii. „Domnul acesta este seful Politiei. Îl stiu ca am fost la el în audienta”, ne-a spus Mariana Cojocaru (35 de ani).

Viceprimarul Romeo Olteanu a obtinut acelasi scor. „El este Vosganian în timp ce vorbeste în Parlament”, l-a „recunoscut” Dana Marcu (52 de ani). Altii l-au înscaunat… prefect din partea partidului România Mare.

Directorul unei unitati extrem de importante pentru ieseni, ApaVital, nu e nici el mai cunoscut. Pentru unii, dl Ioan Toma este Fan-Fan, poetul de dupa gratii. „El este ala de scria poezii în închisoare. Ce aranjat este aici! Eu îl stiam mai rapanos. Probabil ca si-a gasit vreo gagica de-l îngrijeste”, ne-a spus ferm convins Ioan Macovei.

Directorul Salubris SA este în viziunea multora un politician de succes. „Nu mai stiu acum cum îl cheama, dar l-am vazut de foarte multe ori la televizor. Parca e din partea PDL”, ne-a spus ieseanca Mariana Sumar (57 de ani).

În viziunea unor ieseni, rectorul Universitatii „Al. I. Cuza”, Vasile Isan, este un valoros cîntaret de muzica populara. „L-am vazut duminica, a cîntat muzica populara la o televiziune de la Bucuresti. Este un foarte mare cîntaret. Îmi plac melodiile lui. Are o voce superba”, ne-a spus Eugenia Voroneanu (61 de ani).

Singurul care a fost recunoscut de trei ieseni din zece a fost comisarul sef Stefan Alexa, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera.

E greu de închipuit ca exista iesean care sa nu fi trecut pragul acestor institutii. Si totusi, pe cei care le tin frîiele nu-i stie aproape nimeni. Iar asta n-are cum sa fie un semn bun pentru activitatea lor de manageri. Si nici pentru cea a personalitatilor cu care au fost confundati.

Sursa: Evenimentul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.