Şantierele lui Nichita falimentează agenţii economici ieşeni unul câte unul

0

Din cauza santierelor perpetue din Iasi, mai multi agenti economici au fost nevoiti sa-si restrânga activitatea sau chiar sa-si închida afacerile. Cel mai mult au avut de suferit agentii economici care-si desfasoara activitatea pe Strada Sfântul Lazar, sugrumata de doua santiere: cel deschis pentru pasajul Halii Centrale si cel pentru constructia ansamblului Palas.

Fie ca au mici magazine, fie ca au baruri sau cladiri cu spatii pentru birouri, patronii din zona sustin ca afacerile le-au fost izolate de santiere si sunt ocoliti de clienti.

Clientii vin din ce în ce mai rar, fiind nevoiti sa ocoleasca traseul pe care obisnuiau sa-l urmeze înainte si nu gasesc locuri de parcare. Zgomotul cauzat de lucrari îi deranjeaza, asa ca multi se orienteaza catre alte locatii din oras.

Vânzarile la firmele din preajma santierelor scad, dar companiile trebuie sa-si achite în continuare darile la stat si sa-si plateasca personalul angajat.

Am 12 angajati. Îi platesc în continuare, desi nu mai am clienti. Recunosc ca pentru a rezista pe piata, am fost nevoit sa scot bani din buzunarul meu în ultimul timp. Am pierdut multi clienti din cauza râmaturilor lui Nichita.„, ne-a spus proprietarul unei afaceri deschise pe Strada Sf. Lazar.

Numai în apropierea santierului de la Hala Centrala, sase firme au dat faliment în ultimele luni. Reprezentantii Primariei recunosc ca agentii economici au de suferit, însa nu au gasit nicio solutie la aceasta problema.

Pentru a demonstra ca le pasa, o parte a reprezentantilor Primariei sustin ca nu vor mai accepta o alta suplimentare a contractului de lucrari de la Hala Centrala.

În ciuda acestor afirmatii,  in sedinta de astazi a Consiliului Local se va vota suplimentarea cu peste 15 milioane a contractului de la Hala Centrala. Banii vor fi alocati pentru lucrari, dar termenul de finalizare înca nu este cunoscut, iar agentii economici vor avea de suferit în continuare.

Sursa: Ziua de Iasi

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.