EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Abonamentul la o clinică privată, cât salariul pe un an

0

Clinicile private ar trebui să ofere o alternativă la serviciile medicale de stat. Evz.ro vă prezintă cât costă un abonament la o asemenea unitate şi ce servicii sau beneficii sunt incluse în oferta operatorilor privaţi din sănătate.

.
Guvernul a amânat aplicarea legii privind coplata serviciilor medicale până în 2010. Însă calitatea serviciilor medicale de care beneficiază pacienţii în sistemul de stat lasă de dorit.

Clinicile private pot fi o alternativă, dar pentru românii cu ceva mai muţi bani în buzunare. În plus, acestea nu oferă servicii medicale complexe de tipul intervenţiilor chirurgicale de anvergură, iar incidentele negative îşi fac apariţia şi în mediul privat.

Viitoarele mămici trebuie să fie atente când încheie un contract cu o clinică privată. Ca să beneficieze de investigaţiile medicale gratuite în perioada pre şi post natală, inclusiv naşterea, clienta trebuie să posede un abonament de cel puţin un an.

Atunci când alegi o clinică privată, te aştepţi ca progrămările să fie respectate. Ei bine, acest lucru nu se întâmplă, astfel că poţi petrece şi două ore aşteptând să intri în cabinet pentru un control de rutină. Totul, pe sume frumuşele.

Plata în avans

De exemplu, Centrul Medical Unirea (CMU) oferă clienţilor persoane fizice trei tipuri de abonamente, Premium Plus, Premium Circle şi Premium Star. Lunar, pentru o persoană, preţul acestora este de 80 de euro, 100 de euro şi, respectiv, 200 de euro. Contractul se încheie individual, pentru cel puţin un an.

Plata se face în avans. Astfel, pentru cel mai ieftin abonament, un client scoate din buzunar echivalentul a aproape şapte salarii minime pe economie.

Fiecare tip de abonamente are incluse servicii ca acces gratuit, nelimitat la orice consultaţie de medicină generală şi de specialitate, analize de laborator şi investigaţii paraclinice, gratuite doar recomandarea medicului CMU. De asemenea, clienţii au acces gratuit la serviciul de ambulanţă.

Înainte de a semna contractul, viitorul client este supus unui control medical gratuit, pentru a se stabili cât este de sănătos. În funcţie de rezultatele acestuia, abonatul ar putea să plătească aceleaşi preţuri ca şi clienţii ocazionali sau chiar preţuri mai mari. De asemenea, CMU poate refuza să includă clientul pe lista abonaţilor.

Integral în Evenimentul Zilei

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.