Cum fac milionarii bani din terenuri în timp de criză

In prima jumatate de an, preturile terenurilor au scazut cu 26% fata de finele lui 2008. Miliardarii privesc diferit aceasta realitate. In timp ce Gigi Becali spune ca nu stie cu cat i-a scazut averea, ieseanul Ioan Zapodeanu declara ca a invatat sa se multumeasca cu putine tranzactii.

.
Acum, scaderile se reflecta exact in averile lor, intr-o anumita masura, recunosc unii, cum este si cazul lui Gigi Becali.

„Pe mine scaderea asta de pe piata imobiliara m-a afectat din punct de vedere al volumului averii. Pe plan personal nu m-a afectat, traiesc la fel ca si pana acum”, a declarat pentru Gandul Gigi Becali.

Acum, scaderile se reflecta exact in averile lor, intr-o anumita masura, recunosc unii, cum este si cazul lui Gigi Becali.

Ioan Zapodeanu detine 23.000 de hectare de teren in Craiova, Suceava, Sinaia, Vaslui, Neamt si Cluj, cele mai valoroase achizitii fiind terenul de 129 de hectare din Pipera alaturi de cele 100 de hectare din Iasi, de langa zona Metro, si alte 7.000 de hectare in Pascani. In ciuda crizei, el spune ca a vandut terenuri si in 2009, insa ceva mai mici.

E drept ca nu mai e fluxul de acum un an sau doi, dar preturile nu erau reale. Acum, nu ma plang. Nu ma grabesc sa vand pentru ca n-am datorii la banca„, a declarat omul de afaceri iesean Ioan Zapodeanu.

Spune că acum e un moment bun pentru cumpărături imobiliare, pentru cine are rezerve de bani. Asta nu înseamnă că trebuie să te arunci să revinzi scump, dacă găseşti omul. “Totul e să vinzi la preţuri de bun simţ, după ce ai îmbunătăţit terenul cu utilităţi”, explică latifundiarul.

Aşa reuşeşte Zapodeanu să vândă lunar 10-20 de parcele mici de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, faţă de 40, câte vindea înainte de criză.

Pentru perioada următoare, sunt aşteptate în continuare scăderi ale preţurilor terenurilor, însă pentru suprafeţe mici de terenuri, cu destinaţie rezidenţială, putem asista la o stagnare, potrivit analizei Darian.

Integral în Gândul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.