Hossu: Guvernul ar putea amâna trimiterea legii unice a salarizării în Parlament

Guvernul ar putea amâna până lunea viitoare trimiterea în Parlament a proiectului legii unice de salarizare a aparatului bugetar, a declarat marţi seară preşedintele confederaţiei „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, după discuţiile cu reprezentanţii Executivului.

Liderul sindical a explicat că s-a obţinut promisiunea de la cei trei miniştri care au participat la discuţii – Dan Nica, Marian Sârbu şi Gheorghe Pogea – că vor susţine propunerea ca Guvernul să îşi asume de principiu răspunderea, în şedinţa de miercuri, urmând ca, spre sfârşitul săptămânii, să aibă o nouă întâlnire cu partenerii sociali, iar luni proiectul să fie trimis în Parlament.

El a explicat că, astfel, Guvernul ar evita conflictele sociale. „Este o relativă întârziere, care ar rezolva însă disfuncţionalităţile semnalate în diferite ierarhii”, a susţinut Hossu.

Preşedintele „Cartel Alfa” a precizat că, potrivit acestei înţelegeri, Executivul ar trebui să-şi asume răspunderea de principiu, iar textul legii ar urma să fi asumat sâmbătă sau duminică.

„Nu este o decizie a Guvernului, este doar o propunere însuşită de miniştrii care au participat la discuţii. Sperăm însă că Guvernul îşi va asuma această propunere”, a spus Hossu.

El a adăugat că sindicatele ar putea primi o nouă formă a legii unice de salarizare după şedinţa de Guvern, respectiv miercuri seară, pentru a putea fi analizată până la sfârşitul săptămânii.

Potrivit lui Hossu, au rămas încă multe lucruri care trebuie reanalizate privind ierarhizarea şi reaşezarea pe orizontală a funcţiilor. El a mai menţionat că sindicaliştii au obţinut promisiunea că propunerile lor referitoare atât la coeficienţi, cât şi la ierarhizarea funcţiilor au fost reţinute.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata