EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Nou eşec la Comisia parlamentară de audiere Udrea

0

Ministrul Turismului, Elena Udrea, s-a prezentat marti (1 septembrie 2009) in fata Comisiei parlamentara de ancheta fara a raspunde, insa, intrebarilor. Dupa circa o jumatate de ora de la debutul audierilor, Udrea a parasit sala.

Este pentru a doua oara in ultimele doua saptamâni când ministrul Turismului pleaca din fata Comisiei parlamentare, invocând ilegalitatea echipei care o ancheteaza.
“Nu avem nimic de ascuns, insa nu putem trece peste faptul ca aceasta Comisie functioneaza in ilegalitate. Nu ma pot prezenta in fata acestei Comisii.

Asteptam pâna mâine (n.r. miercuri) un raspuns al Comisiei in acest sens, iar daca nu vom primi, ma voi adresa Biroului Permanent al Camerei Deputatilor”, a declarat Elena Udrea, marti, la audieri.
De asemenea, ministrul Turismului a precizat ca forul parlamentar nu intruneste numarul legal de membri, respectiv 15, si isi depaseste atributiile.

“Comisia nu are numarul necesar de membri – 15, isi depaseste atributiile si incearca fabricarea unui dosar penal pentru ministrul Turismului. Ma voi prezenta in fata oricarei comisii care funtioneaza legal”, a spus Udrea.

Ea a adaugat ca: “Toate documentele solicitate au fost prezentate in cadrul unul eveniment care s-a derulat pentru doua zile la Parlament. Am publicat pe site informatiile solicitate”.

Elena Udrea, a sustinut, ca si in precedenta aparitie la Comisie, ca membrii acestui for s-au antepronuntat si a afirmat ca inregistrarile publicate de mass-media ar dovedi ca scopul ei este acela acela de a gasi elemente penale in activitatea sa.

“Membrii comisiei s-au antepronuntat, comisia nu are numarul de membri prevazuti de regulament, a avut un comportament abuziv, nu are un regulament aprobat de Biroul Permanent al Camerei si membrii comisiei isi depasesc atributiile, asa cum au fost aprobate de plen”, a spus Udrea.

Oficialul a afirmat ca ar fi dispusa sa se prezinte in fata oricarei comisii, constituite legal, si asteapta sa fie audiata de Comisia juridica.

Totodata, Udrea a precizat ca doreste sa afle care ar fi fost scopul discutiilor dintre membrii forului de ancheta care apar in inregistrarile mass-media. “O alta solutie pe care o vad este aceea de a ne prezenta cu totii comisiei permanente de care apartinem.

Este o comisie permanenta condusa de PSD, de care apartine Ministerul Turismului”, a precizat ministrul Turismului.
Ultimele cuvinte ale ministrului Turismului, inainte de a parasi holul Parlamentului, au fost: “Domnule secretar de stat, dati-mi voie sa va chem liftul!”.

În replica la initiativa Elenei Udrea de a parasi sala in care aveau loc audierile, presedintele Comisiei, Ludovic Orban, a declarat ca ministrul Turismului “a depasit orice limita a bunului simt”, comportamentul acesteia “fiind un atac la adresa institutiei parlamentare”.

Referindu-se la legalitatea Comisiei, Orban a precizat ca aceasta a fost decisa de plenul Camerei Deputatilor, conform prevederilor Constitutiei.

În data de 20 august, ministrul Turismului, Elena Udrea, a plecat de la audierile de la Comisia parlamentara de ancheta privind cheltuieile de la MT dupa aproximativ o jumatate de ora, afirmând ca va reveni numai dupa ce isi vor da demisia cei care au participat la discutia prezentata in presa si care doresc decredibilizarea sa.

Ea s-a referit la presedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban, la Adriana Saftoiu (PNL), Aura Vasile (PSD), Dumitru Chirita (PSD) si Claudiu Taga (PNL).

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.