„O săptămână la mare” la preţ redus

În perioada 1-30 septembrie 2009 se desfasoara a 15-a editie a programului “O saptamâna la mare”, lansata de Federatia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Turistii pot opta pentru un sejur de 6 nopti pe litoralul românesc, la preturi reduse care variaza intre 159 lei si 400 lei de persoana, tariful reprezentând servicii de cazare cu sau fara micul dejun, la hoteluri de la 1 stea la 4.

Fata de anul trecut, se inregistreaza o usoara crestere a tarifelor, spre exemplu de la 129 lei la 159 lei (in prezent) pentru cazarea unei persoane la un hotel de 1 stea, fara mic dejun inclus.

Programul se adreseaza tuturor categoriilor de turisti, iar vânzarea se face dupa regula “primul venit, primul servit”, vacantele putând fi cumparate de la 88 agentii de turism din toata tara.

În programul “O saptamâna la mare” s-au inscris 62 de hoteluri din toate statiunile de pe litoral care pun la dispozitie un numar de 8.890 de locuri pe serie, astfel incât 35.560 de turisti vor putea beneficia de locuri de cazare.

Cele mai multe locuri de cazare sunt concentrate in statiunea Mamaia, in 15 hoteluri de 2, 3 sau 4 stele.
Astfel, la un hotel de doua stele cazarea si micul dejun costa 249 lei, la categoria de 3 stele sejurul ajunge la 339 lei, in timp ce la 4 stele pretul este de 399 lei/persoana.

Statiunile Eforie Nord si Eforie Sud participa la program cu 8, respectiv 3 hoteluri, acestea fiind de 2 si 3 stele, iar in Saturn sunt inscrise 7 hoteluri, unul dintre acestea fiind chiar de 5 stele.

În cazul acestuia, cazarea si micul dejun ajung la un tarif de 495 lei/persoana.
Statiunile cu cel mai mic numar de hoteluri inscrise in program, câte doua, sunt Cap Aurora, Costinesti si Vama Veche.

Potrivit FPTR, editia din acest an a atras cel mai mare numar de participanti, de la prima editie a programului, derulata in anul 2002.
În urma cu 7 ani, când a fost lansat acest program, au fost inscrise 27 de hoteluri care puneau la dispozitie 3.310 locuri.

Initial, biletele s-au vândut doar pensionarilor, persoanelor cu deficiente fizice, orfanilor sau veteranilor de razboi, ulterior pachetele turistice devenind accesibile tuturor turistilor.

În 2008, programul “O saptamâna la mare” a avut loc in perioada 1-15 septembrie, fiind puse la dispozitia turistilor un numar de 3.750 de locuri de cazare in 24 unitati hoteliere, inregistrându-se o crestere cu 1.050 de locuri fata de aceeasi perioada a anului 2007.

Programul s-a desfasurat in doua serii, incepând cu 1 septembrie, serie care a fost vânduta in proportie de 96% si respectiv cea din 7 septembrie in proportie de 62%.

Fata de anul precedent, vânzarile din acest program au crescut cu peste 30%. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, in weekend-ul 15-16 august 2009, litoralul a atras peste 154.800 de turisti, un numar record pentru actualul sezon estival.

Asociatia Litoral-Delta Dunarii a anuntat ca acest lucru s-a datorat in parte si organizarii unor evenimente precum “Ziua Marinei” si “Festivalul Callatis”.

Statiunile cu gradul cel mai ridicat de ocupare sunt Mamaia (39.495 turisti), Costinesti (28.050 turisti), Neptun-Olimp (46.327 turisti) si Vama Veche (15.432 turisti).

Pentru intreg sezonul estival 2009, companiile de profil estimeaza o scadere de 15-20%, atât a numarului de turisti, cât si a vânzarilor pachetelor turistice, specialistii asteptându-se la o scadere de minim 10% a veniturilor unitatilor hoteliere de pe litoral.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.