EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

SkyEurope a intrat în faliment şi a fost delistată de la Bursa din Viena

0

Operatorul aerian low-cost SkyEurope AS a intrat marti (1 septembrie 2009) in faliment iar actiunile companiei slovace au fost oprite de la tranzactionare la Bursa de la Viena, transmite Reuters.

“Administratorul special insarcinat cu restructurarea grupului aerian slovac a solicitat oficial inceperea procedurii de faliment a SkyEurope Airlines AS, divizia operationala a SkyEurope Holding AG, din cauza lipsei fondurilor pentru finantarea operatiunilor curente.

Toate zborurile SkyEurope sunt suspendate, cu efect imediat”, a anuntat Bursa din Viena.
Compania slovaca a anulat luni toate zborurile de pe aeroportul din Bratislava, iar marti (1 septembrie 2009) a anulat toate zborurile din Praga.

Aeroportul Ruzyne din Praga va opri toate cursele deoarece SkyEurope nu si-a platit datoriile, a declarat Eva Krejci, purtator de cuvânt al aeroportului.
La mijlocul lunii august aeroportul din Viena a oprit toate cursele SkyEurope din acelasi motiv.

SkyEurope a anuntat in data de 22 iunie ca a decis, voluntar, sa se plaseze in insolventa ca urmare a dificultatilor financiare structurale. “Societatea a obtinut de la un tribunal din Bratislava inghetarea creantelor sale pentru a putea permite echipei manageriale sa deruleze o procedura de reorganizare”, a anuntat compania slovaca intr-un comunicat.

“SkyEurope a efectuat, in mod voluntar, acest demers pentru a avea timpul necesar sa-si optimizeze potentialul retelei, sa-si reorganizeze datoriile si sa faca compania mai atractiva pentru investitorii potentiali”, a precizat grupul.

SkyEurope a subliniat ca aceasta masura nu va afecta planurile de zbor, personalul si plata furnizorilor pentru prestatiile furnizate in perioada restructurarii judiciare.

Anterior, compania aeriana a anuntat ca operatiunile sale au fost grav afectate de criza economica mondiala, fiind nevoita sa-si reduca flota sa la doar cinci aparate de la 15 aparate Boeing 737 pe care le opera la finele lui 2008.

SkyEurope are baze de operatiuni la Praga, Bratislava, Kosice si Viena. Compania aeriana low-cost SkyEurope Airlines opereaza si pe piata româneasca.

Operatorul low-cost organizeaza zboruri spre Viena si Roma din Bucuresti, si spre Budapesta si Viena din Târgu Mures. Începând cu data de 28 octombrie 2007, a fost inaugurat zborul pe relatia Timisoara – Viena.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.