Compania Pfizer, acuzată de „practici comerciale frauduloase”

Pfizer Inc, cel mai mare grup farmaceutic din lume, fabricant al medicamentului Viagra, a acceptat plata unei amenzi de 2,3 miliarde de dolari, in urma unor acuzatii din partea justitiei americane cu privire la comercializarea incorecta a unor medicamente, transmite AFP.

Grupul este acuzat pentru “practici comerciale frauduloase” cu privire la anti-inflamatorul Bextra, prescris ca tratament pentru alte probleme medicale decât cele pentru care era promovat acest medicament.

Bextra a fost retras de pe piata in anul 2005, din cauza temerilor legate de efectele sale secundare, in primul rând cele de ordin cardiac. Este “cea mai mare amenda pe care a dat-o justitia americana in domeniul sanatatii”, a subliniat Departamentul de Justitie al Statelor Unite, prin intermediul unui comunicat oficial.

Acordul rezolva acuzatiile civile si penale pe aceasta tema. Pfizer si filiala sa Pharmacia & Upjohn Company, vor plati 1,3 miliarde de dolari pentru a rezolva cauza de ordin penal, si inca un miliard de dolari pentru rezolvarea cauzei civile.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.