Dacia Logan în variantă camping, cu duş, pat şi frigider

Câteva firme din Germania, Cehia şi din Franţa speră să câştige mii de euro din comercializarea unui Logan modificat, destinat iubitorilor de vacanţe în aer liber.

.
Carosieri din Europa, precum francezii de la Heuliez, germanii de la Hymer şi cehii de la KPS Automobile, sunt tot mai interesaţi de potenţialul ca vehicul recreaţional al modelelor Dacia. Maşinile au fost ameliorate prin dotarea lor cu elemente care promit proprietarilor o autonomie sporită în mijlocul naturii.

Pachetele suplimentare costă câteva mii de euro. Oficialii Dacia spun că nu au nimic împotriva inovaţiilor aduse de carosieri.

Varianta lansată de KPS Automobile, firmă specializată pe transformarea vanurilor în maşini de camping, se numeşte Adventure Line şi porneşte de la modelul Dacia Logan Van. Preţul de bază al pachetului furnizat de cehi este de 4.600 de euro, sumă care se adaugă celui al automobilului, respectiv 9.800 de euro.

Pachetul include instalarea unui pat de două persoane, aer condiţionat, duş, sistem de încălzire, mobilier, minifrigider, plită electrică, folie de cort sau sistem multimedia. Celor pretenţioşi, KPS Automobile le oferă Adventure Line Plus, variantă în valoare de 6.800 de euro, care adaugă baterii alimentate de la panouri solare incluse.

Şi cei de la Hymer au venit cu propriul concept de vehicul recreaţional bazat pe platforma Dacia. La Caravan Salon Düsseldorf, desfăşurat în aceste zile, Hymer prezintă Dacia Logan Van Young Activity III. Autorulota este construită pe platforma unui Logan MCV cu motor de 1,6 MPI.

Autoturismul vine cu o minibucătărie şi oferă patru locuri de dormit. Două locuri sunt situate în portbagajul-capotă al autovehiculului ce lasă locul unui cort după deschiderea sa. Hymer a anunţat că modelul va fi disponibil în curând la un preţ de aproape 15.000 de euro şi va intra în producţia de serie la sfârşitul anului.

Integral în Cotidianul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.