EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

FALS ÎN ACTE PUBLICE la „Palas”! Dascălu riscă totul pentru a atrage bani europeni?

– Consilierii locali ieşeni au aprobat un acord încheiat între două firme ale lui Iulian Dascălu şi o firmă-fantomă: „Palas Corp” SRL (care nu există în evidenţele Registrului Comerţului sau ale Ministerului de Finanţe)

– Pentru parafarea documentului trecut prin CL, firma-fantomă a utilizat o ştampilă şi o semnătură, AMBELE FALSE:

–    datele de identificare – cod fiscal şi J – care apar pe ştampilă sunt, de fapt, ale unei firme cu alt nume („Edilis Cleaning”) care are ca obiect de activitate „spălarea şi curăţarea (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană”
–    la semnătură apare personajul „Emilian Gabriel Grosu”, cu funcţia de „Administrator” ceea ce este, din nou, fals, pentru că la firma respectivă figurează ca administrator o altă persoană

– Firma „Edilis Cleaning” este fosta „Edilis Proiectare”, firmă care a fost înfiinţată de asociaţii de la „Relians Corp” SRL (societate care asigură servicii de consultanţă în proiecte europene); aici mai apare o curiozitate: la scurt timp după ce milionarul ieşean Dan Iulian Stratan a cumpărat „Relians Corp”, societatea „Edilis Proiectare” a fost preluată de Iulian Adrian Dascălu (printr-un intermediar)- Revista FINANCIARUL va ataca în instanţă Hotărîrea de Consiliul Local prin care s-a aprobat, cu ochii închişi, documentul semnat în fals şi ştampilat  de „omul lui Iulian Dascălu”

.

.

Contractul de asociere în participaţiune în vederea construirii ansamblului Palas, încheiat în februarie 2005, între Consiliul Local Municipal (CLM) Iaşi şi „Iulius Group” SRL, pe care nu l-a văzut nimeni în întregime (în afară de cine trebuie), a suferit o nouă modificare. Nimic nou sub soare dacă ne gândim că este vorba despre o modificare la un contract „clasificat” (nu neaparat de băieţii cu ochi albaştri, ci de primarul Gheorghe Nichita).

Numai că, în graba lor de a perfecta un aranjament care urmăreşte atragerea unei finanţări (posibil din fonduri europene), Gheorghe Nichita (originar din Dorohoi), Iulian Adrian Dascălu (din Iaşi) şi Emilian Gabriel Grosu (din Constanţa) au pus „sub nasul” („înfundat”) al consilierilor un document încheiat între 3 firme, dintre care una „fantomă”.

Mai exact, acordul de concesionare APROBAT de consilierii locali (cu excepţiile Radu Botez şi Sorin Ionescu) este încheiat între firmelePalas Holding”, „Palas 2” SRL şi „Palas Corp” SRL, pentru primele două semnând Iulian Adrian Dascălu, în timp ce pentru a treia firmă semnează, în calitate de administrator, Emilian Gabriel Grosu („om de casă” a lui Dascălu, acesta fiind directorul executiv al SC „Iulius Center Management” SRL, societatea care administrează mall-urile magnatului).

Acest acord are numere de înregistrare de la cele trei firme, toate datate 24 august 2009, în aceeaşi zi documentul fiind înregistrat şi la Primăria Municipiului Iaşi. Operativitate, nu glumă!

Ca să nu mai mărim suspansul, spunem direct: avem de-a face cu un FALS ÎN ACTE PUBLICE.

Conform Registrului Comerţului Iaşi, care la acest moment prezintă (pe site) informaţii actualizate la data de 27 august 2009, NU există firma „Palas Corp” SRL.

Datele de identificare prezente pe ştampila aşa-zisei societăţi „Palas Corp” (CUI 19071355, J22/2441/2006) aparţin, de fapt, unei firme cu alt nume – Edilis Cleaning” SRL Iaşi -, firmă la care unic asociat şi administrator este Elena Grosu (născută la data de 15.03.1976), situaţie înregistrată începând cu luna aprilie 2009.

Acelaşi lucru îl confirmă şi datele din evidenţele Ministerului de Finanţe:

Altfel spus, pe lângă faptul că se declară reprezentant al unei firme care nu există sub acest nume, Emilian Gabriel Grosu îşi mai atribuie şi o calitate pe care nu o deţine – cea de administrator.

Desigur, este posibil ca, între timp (şi mai ales după publicarea acestui articol), la Registrul Comerţului să apară o solicitare de schimbare a numelui societăţii (şi a administratorului), dar utilizarea acestui nume şi uzarea „anticipată” de o calitate neconfirmată oficial se poate considera infracţiune. Într-o ţară normală, desigur, nu în ţara unde guvernează alde Nichita…

Ţinând cont de cele menţionate şi neuitând, totuşi, că Iulian Dascălu nu este un ageamiu în ale afacerilor, se pune întrebarea: de ce atâta grabă (şi risc) în semnarea acestui acord? De ce nu s-a mai aşteptat o lună (până la următoarea şedinţă CL), astfel încât totul să fie pus la punct?

Răspunsul probabil este că „bate la uşă” o finanţare (posibil din fonduri europene), iar amânarea acestui contract cu o lună ar fi putut însemna pierderea „trenului”. Şi acum, când hotărârea va fi atacată în contencios pe motiv de fals (de către redacţia noastră, desigur, că doar nu ne aşteptăm ca vasalii lui Nichita din Consiliul Local să se „autosesizeze”), ce se va întâmpla cu „trenul” lui Dascălu?

Dascălu vs. Stratan sau Dascălu + Stratan (=love)?

Cazul devine şi mai interesant după ce scoatem la iveală câteva dedesubturi legate de numele „Edilis Cleaning” SRL Iaşi, cea care nu este o firmă oarecare, chiar dacă încă nu a împlinit nici trei ani de existenţă.

Societatea a fost înfiinţată în octombrie 2006 şi a avut ca obiect declarat de activitate „arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de acestea”.

Numele iniţial al firmei a fost „Edilis Proiectare”, iar asociaţii se numeau Constantin Armaşu, Ovidiu Eugen Raţă, Camelia Barariu, Mircea Ciubucciu şi Dan Ganciu.

Mai exact această societate reprezenta un „apendice” al firmei de consultanţă în proiecte europene „Relians Corp” Iaşi.

În septembrie 2008, Dan Iulian Stratan (probabil cel mai discret om de afaceri din Iaşi, iar după unele surse şi cel mai bogat) a preluat – prin intermediul societăţii „Romcapital Invest” SA – firma ieşeană „Relians Corp”.

În aprilie 2009, Iulian Adrian Dascălu, prin intermediul Elenei Grosu, a preluat „apendicele «Relians» („Edilis Proiectare”), firmă pe care a rebotezat-o „Edilis Cleaning” şi care acum a ajuns în centrul noului „aranjament” dintre Dascălu şi CL Iaşi privind proiectul Palas.

Ce se urmăreşte prin acest „aranjament”?

Maestru al afacerilor cu primăria (sau, mai degrabă, cu primarul Nichita), Iulian Dascălu a reuşit să întoarcă în favoarea sa o prevedere din contract, aparent costisitoare şi ineficientă, care îl obligă să conserve şi să pună în valoare vestigiile arheologice descoperite pe şantier.

Concret, acesta s-a gândit ca în contul obligaţiei de a construi o anexă muzeală în care să se conserve situl arheologic al Curţii Domneşti să mai smulgă câteva mii de metri pătraţi din arealul grădinii cu care se lăuda în urmă cu doi ani, pentru a-şi construi un Centru de Afaceri „cu aer” de… muzeu arheologic.

Astfel, Dascălu a obţinut în şedinţa de Consliliu Local (CL), de marţi, 1 septembrie, acordul aleşilor de a-i „reconcesiona” 4.000 de metri pătraţi (pe o altă firmă, nouă, care ar urma să se ocupe de ridicarea unui mastodont cu numele Centrul Integrat de Dezvoltare a Afacerilor, Consultanţă, Spaţii expoziţionale şi de conferinţă).

Dascălu, împreună cu executivul municipalităţii, a avut tupeul să menţioneze, încă din titlul proiectului de hotărâre, că această clădire va avea scopul de a pune în valoare vestigiile istorice descoperite în arealul Palas!

Cum s-a născut acordul de concesiune?

Iulian Dascălu, administrator al SC „Palas Holding” SRL, s-a aşezat la masa negocierilor cu sine însuşi, în calitate de administrator al SC „Palas 2” SRL.

Astfel a stabilit să transfere (cedeze) circa 4.000 mp, din centrul viitorului ansamblu rezidenţial, către firma-fantomă SC „Palas Corp” SRL, reprezentată (în fals) de „omul său” Emilian Gabriel Grosu (director executiv al SC Iulius Center Management SRL).

Pentru cine nu ştie, „Palas Holding” a preluat, pe 20 decembrie 2007, toate obligaţiile din contractul de asociere în participaţiune încheiat în februarie 2005, între CL Iaşi şi „Iulius Group” SRL.

„Palas Corp”, o afacere în afacere, pentru „prostirea” finanţatorilor

Rezultatul acestei negocieri „dure” a fost o „scrisorică” numită „Acord de concesionare” înaintată şi înregistrată la Primăria Iaşi în data de 24 august 2004.

În respectiva „scrisorică”, Dascălu a precizat că cere modificarea concesiunii celor circa 4.000 mp către „Palas Corp” (repetăm: societate care nu există!), întrucât finanţatorii, în aceste clipe grele de criză, au tot felul de pretenţii, printre care şi acte de proprietate sau de concesiune a terenului.

Cu alte cuvinte, vrea să atragă o nouă finanţare, dar pentru că proiectul Palas este deja „înglodat”, a imaginat o nouă strategie:

o firmă proaspătă („Palas Corp”- atât de proaspătă că nici nu s-a născut încă!) plus un nou proiect (Centrul Integrat de Dezvoltare a Afacerilor, Consultanţă, Spaţii expoziţionale şi de conferinţă), care sună excepţional la urechea Uniunii Europene.

Plus încă ceva: o legătură de afaceri (dovedită în prima parte a articolului) cu firma de consultanţă „Relians Corp” Iaşi, cea care, întâmplător sau nu, a realizat un proiect care seamănă izbitor de mult cu cel al lui Dascălu (denumit Centrul Expoziţional „Moldova”), care a şi primit finanţare europeană!

.

.

Punct de vedere al companiei RELIANS

Ca urmare a publicării articolului „Fals în acte publice la „PALAS”! Dascălu riscă totul pentru a atrage bani europeni!” facem următoarele precizări:

1.    Nu exista nici o legatura între noul acţionar al RELIANS şi firma Edilis Proiectare.Cum bine precizezeaza articolul pachetul de acţiuni al RELIANS CORP a fost vândut în septembrie 2008.

Edilis Proiectare a fost infiinţată în 2006 (moment în care nu exista nici macăr o legatura de afaceri între noul acţionar al RELIANS  CORP – Romcapital Invest şi acţionarii RELIANS).

Mai mult decat atat, activitatea Edilis Proiectare în anul 2008 a fost nesemnificativa – o cifra de afaceri de mai puţin de 3.000 de euro, pentru domeniul de activitate: arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de acestea – indică şi unui necunoscator ca aceasta firmă nu a avut activitate – informaţiile pot fi verificate tot pe www.mfinante.ro. Motiv pentru care acţionariatul a şi decis renunţarea la aceasta companie.

2.    RELIANS CORP nu furnizezează servicii de consultanţă pentru realizarea proiectului „Centrul Integrat de Dezvoltare a Afacerilor, Consultanţă, Spaţii expoziţionale şi de conferinţă”, despre care, de altfel, a aflat prin intermediul articolului dumneavoastră.

3.    Asemanarea izbitoare intre cele două proiecte, la care articolul face referire, poate surveni din numeroasele informări publicate de RELIANS, cu acordul beneficiarului, asupra conţinutului proiectului „Centru Expoziţional Moldova, Iaşi” sau din alte scurgeri de informaţii despre care nu avem cunoştinţa.

4.    Orice asociere între Palas Corp, despre a cărui activitate acţionarii RELIANS nu ştiu nimic în acest moment, şi activitatea RELIANS este pur speculativă.

Punct de vedere asumat de Nelia Raţă, Consultant PR Relians

.

Citește și
4 Comentarii
 1. nevermind spune

  hmm..nici nu sunt surprinsa…acesti domni numai cu amatlacuri lucreaza…sa le fie rusine..calca in picioare tot…dar stiti de ce am bucur …k or sa dea afalimet si acesti scaieti de langa dascalu..alde Grosu si nu mai stiu eu care…vor cadea de pe piedestalul lor imaginar…pt k isi inchipuie ca sunt sefi in lipsa lui :))offf..pacat de proiect k e ceva nou…dar daca astora le e prea frik sa puna vb lu dascalu la indoiala..poate asa mai invata si omul ala ceva

 2. Andrei spune

  Oricum a fost de la bun inceput o combinatie intre Nichita si Dascalu. Ca doar nu e prost Dascalu sa-i faca campanie electorala lu’ Nichita si-n primu’ mandat, si-n al doilea fara sa aiba de castigat ceva. Nu cred ca o sa se realizeze nimic justitia. La noi inca domneste puterea banului si puterea politica, mai exact traficul de influenta.

  Eu am fost de la inceput impotriva proiectului, si orice om cu capu’ pe umeri vede cat de aglomerat a devenit iasul si in nici-ntr-un caz nu avea nevoie de alte cladiri, blocuri, magazine, restaurante si asa mai departe. Nu zic ca trebuia sa fie lasate lucrurile asa cum erau. Ia inchipuiti-va ce frumos arata un parc, cu alei copaci, flori, cu lacul ala dat in administrarea unei societati comerciale serioase care sa faca ceva cu el (un restaurant – terasa pe apa, inchirieri barci)…

  In Iasi atata timp cat o sa fie incompetentul de Nichita care prosteste populatia cu niste strazi si cateva parcuri facute in ultimul juma de an de la primul mandat. Cand o sa ne responsabilizam sa mergem la vot sa nu mai iasa pe plan local cel putin astfel de lenesi si parveniti, atunci cu siguranta vom avea o societate la fel ca in alte tari dezvoltate, civilizate cu un spirit social dezvoltat, care pentru ei bunastarea unui oras este mai presus de bunastarea primarului, sau a oricarui alt cetatean apartinand sau nu orasului/tarii.

 3. GETTY spune

  Crede cineva ca Dascalu , sau cum il cheama pe cel cu Palas , va plati la ieseni , primarie , locuitori ai Iasului vreun sfantz vreodata , poate doar lui nichita si inca la cativa sa fi platit ceva .Municipalitatea care a dat acest teren nu va primi nimic NEVER . Suntem cu totii prosti ca acceptam , sau ca am acceptat asa ceva , trebuia sa nu permitem sa se transforme un parc in blocuri pentru niste bani .Mergeti in Piatra Neamt , Tg Mures si alte orase sa vedeti ce stranduri au (ale primariei , nu vorbesc de cele private ), la noi au mutat un strand la tara si pe acela nu au fost in stare sa – l faca frumos .Nu inteleg cum se poate VINDE un apartament pe un spatiu concesionat , care este inprumutat pe o anumita perioada ?Este putred ceva in Danemarca !!!!Are atat de mult tupeu acest Nechita incat va candida si la urmatoarele alegeri si se va lauda cu spectacole si …artificii !!!!

 4. MIMI spune

  Pacat! Ati distrus tot ce a fost frumos.
  Ati luat si acea oaza de verdeata din jurul Palatului Culturii.
  Nu mai comentez ca l-ati blocat si ati distrus tot.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata