1 milion de maşini produse de Dacia pe platforma X90

De pe liniile de fabricatie ale Uzinei Dacia de la Mioveni a iesit joi (3 septembrie 2009) autovehiculul cu numarul 1.000.000 produs pe platforma X90, folosit pentru prima data la mode lul Logan.

Autoturismul aniversar, care a iesit de pe linia de montaj in cursul schimbului intâi, este un Logan Préférence 1.6 MPI, de culoare gri perla, destinat pietei din România, a anuntat responsabilului de relatii cu presa al societatii Automobile Dacia, Roxana Evanghelie.

De la fabricarea la Mioveni a primului automobil Logan berlina, in urma cu 5 ani, gama de vehicule dezvoltate pe platforma X90 a cunoscut o evolutie constanta, ajungând in prezent la 5 modele, disponibile in 27 de versiuni diferite.

Pe primul loc se situeaza modelul Logan Berlina, cu 576.887 de unitati produse pâna in prezent, urmat de Logan MCV, cu 246.8 69 de unitati, Sandero, cu 144.93 1 de unitati, Logan VAN, cu 19.897 de unitati si Logan Pick Up, cu 11.416 de unitati.

În prezent, cadenta de fabricatie a uzinei Dacia este de 1.340 de vehicule pe zi, iar peste 85% din volume le de productie sunt destinate exportului.

În afara Uzinei Dacia de la Mioveni, modelele din gama X90 mai sunt produse in uzina Somaca din Maroc, sub marca Dacia, iar sub marca Renault in alte sapte uzine din Rusia, Columbia, India, Iran (doua uzine), Brazilia si Africa de Sud.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.