14 oferte pentru 9 obiective vândute de Romsilva

Un numar de 14 oferte au fost depuse pentru achizitionarea a 9 active din administrarea Regiei Nationale a Padurilor (RNP) – Romsilva, care urmeaza sa fie scoase vineri la vânzare, prin licitatie publica cu strigare, a declarat joi (3 septembrie 2009) directorul general adjunct al Romsilva, Gheorghe Nichiforel.

“Vrem sa vedem cât de atractive sunt aceste active si sa testam piata imobiliara. Daca vom reusi sa le vindem in aceasta varianta vom continua sa scoatem la licitatie toate constructiile neprofitabile din administrarea regiei.

Între primele 21 de active pe care le-am scos la vânzare nu se afla cabane de vânatoare, ci doar cantoane silvice, ateliere de impletituri sau de prelucrare lemn”, a spus Nichiforel.

Potrivit sursei citate, pâna la termenul limita (2 septembrie 2009) au fost depuse 14 oferte pentru noua obiective din cele 21 scoase la vânzare aflate pe terenuri retrocedate, din care 4 oferte pentru cantonul silvic Pietris (Bistrita Nasaud), 3 oferte pentru cantonul Silvic Ticau (Iasi) si câte o oferta pentru celelalte 7 obiective.

Romsilva a inventariat deja toate constructiile neprofitabile din administrarea regiei, numarul acestora ridicându-se la 945. Este vorba de cantoane, ocoale silvice, ateliere de impletituri din rachita, dar si de cabane de vânatoare care se afla pe terenuri retrocedate sau sunt in curs de lichidare.

Licitatia va avea loc vineri, 4 septembrie, la sediul Ministerului Agriculturii, in doua etape.

Prima etapa se va desfasura la ora 10,00, numai pentru IMM-uri, iar cea de-a etapa, la ora 14,00, pentru persoane fizice si juridice care indeplinesc conditiile din caietele de sarcini si doar pentru imobilele neadjudecate in prima etapa.

Anuntul de vânzare a celor 21 de imobile, care cuprinde suprafata fiecaruia, pretul de pornire, garantia si taxa de participare, a fost publicat pe site-ul Romsilva in data de 5 august, dar si in doua publicatii centrale.

Preturile de pornire pleaca de la 2.880 lei pentru cantonul silvic Golaiesti din judetul Iasi, dar pot sa depaseasca si 1,94 milioane lei, cum ar fi atelierul de impletituri din Pascani.

Caietul de sarcini si dosarele de prezentare au putut fi cumparate de la sediul regiei, incepând cu data de 10 august 2009, contra sumei de 150 de lei, plus TVA.

RNP-Romsilva functioneaza sub autoritatea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si administreaza 3,5 milioane hectare de paduri proprietatea statului si peste 1 milion de hectare de padure din proprietate privata, dintr-o suprafata totala a fondul forestier national de 6,48 milioane hectare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.