Air France ar putea pune în aplicare un program de plecări voluntare

Conducerea Air France are in vedere un program de plecari voluntare a 1.000-1.500 de persoane, insa numarul acestora ar putea evolua in functie de elaborarea unui nou program economic pentru compania aeriana franceza, informeaza cotidianul “Les Echos”.

Comitetul central al intreprinderii urmeaza sa se reuneasca vineri intr-o sedinta pentru a stabili un astfel de plan.

Conform mai multor surse sindicale, citate de publicatia franceza, directia vizeaza un numar de pâna la 1.500 de plecari voluntare, dar numarul acestora ar putea fi mai mare, in functie de programul economic pe care doreste sa-l puna in aplicare compania.

Ideea acestui program a fost lansata in urma cu câteva luni, si se refera, in special, la avioanele de cursa scurta si medie, care se confrunta cu concurenta TGV si a companiilor low-cost.

Compania a inregistrat, in primul trimestru al anului, o pierdere neta de 426 de milioane de euro, si o pierdere din exploatarea curenta de 496 milioane de euro.

Pierre-Henri Gourgeon, director general al companiei, a admis la finele lui iulie “posibilitatea unui plan social” care “va fi lansat foarte probabil la sfârsitul vacantei” de vara, si care se va baza “in special pe plecarea voluntara” a unora dintre angajati.

Acest plan se refera la tot personalul companiei, in afara de piloti si mecanici, adica la aproximativ 50.000 de persoane.
Pierre-Henri Gourgeon nu a exclus posibilitatea intrarii in somaj partial la sfârsitul vacantei, in cazul in care activitatea companiei nu va cunoaste o imbunatatire.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.