Airbus estimează o creştere a vânzărilor la avioanelor de afaceri sau VIP în 2010

Compania europeana de avioane Airbus prevede o crestere a vânzarilor de avioane de afaceri Airbus sau VIP in 2010, datorita cresterii pe piata chineza, a precizat miercuri (2 septembrie 2009) vice-presedintele grupului, Francois Chazelle, citat de AFP.

Tot mai multi miliardari chinezi vor dori sa-si cumpere propriul avion, decât sa apeleze la zborurile comerciale, a subliniat Chazelle.

“Am observat ca piata a redemarat, iar cel mai mare numar de cereri vine din China”, a explicat el cu câteva zile inaintea deschiderii la Hong Kong a principalului Salon Asiatic de Aeronautica, Asian Aerospace Show.

Vice-presedintele Airbus estimeaza ca se vor vinde intre 20 si 30 de aparate in 2010, si spera ca cererile vor veni de la oamenii de afaceri chinezi din domeniul petrolier, constructii si sectorul chimic.

În 2008, constructorul francez de avioane a inregistrat o scadere serioasa a vânzarilor la avioanele de afaceri si private De când a inceput aceasta activitate, in urma cu 10 ani, Airbus a primit 150 de comenzi, dintre care 20 au venit din China, in ultimii 5 ani.

Seria de avioane de lux, de afaceri sau VIP a companiei ofera mode le bazate pe gama avioanelor de linie, de la avionul A318, pâna la modelul-gigant A380.
Principalele piete ale constructorului de avioane este Orientul Mijlociu, Asia si Europa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.