Apartamentele ANL vândute de stat cu doar 20.000 de euro nu trezesc interesul românilor

Romanii nu se arata foarte interesati de decizia adoptata de Guvern anul acesta de a vinde apartamentele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Chiar daca exista dreptul de vanzare asupra a 6.831 de unitati la nivel national, primariile au primit pana in prezent numai 800 de cereri de achizitie din partea chiriasilor ANL.

Explicaţia autorităţilor este fie că oamenii nu ştiu că pot să îşi cumpere locuinţele în care stau cu chirie, fie că preferă să plătească o chirie modică de circa 100 de lei lunar.

Doar în iunie s-a dat OK-ul pentru vânzarea acestor locuinţe, însă mulţi nu ştiu că pot să cumpere apartamentul în care stau cu chirie. Până acum s-au înregistrat circa 700-800 de cereri la primării“, a declarat Pavel Belinski, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

În primă fază au fost scoase la vânzare 6.831 de locuinţe, urmând ca, eşalonat, pe măsură ce consiliile locale vor vota noi hotărâri de trecere a locuinţelor în proprietate publică a statului, să se iniţieze alte proiecte de hotărâri ale Guvernului pentru a se scoate la vânzare alte 13.028 de locuinţe.

Potrivit lui Pavel Belinski, cele mai mici preţuri sunt în localitatea Titu, Dâmboviţa, unde preţul garsonierelor variază între 14.000 şi 16.000 de euro. În Slobozia, spre exemplu, preţul unei garsoniere este de 24.200 de euro, iar al unui apartamente cu două camere de 38.650 de euro.

Prin programul ANL, statul a construit din 2001 şi până anul trecut 22.500 de unităţi dedicate tinerilor şi 2.200 de case destinate vânzării prin credit ipotecar. Pentru anul acesta, statul are în lucru 3.222 de locuinţe. Ritmul este de circa 350 de unităţi pe lună.

Sursa: Capital

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.