Boc: Statul îi va deschide fiecărui copil, la naştere, cont pentru educaţie

Statul ii va deschide fiecarui copil, la nastere, un cont bancar cu echivalentul in lei al sumei de 500 de euro, bani care vor putea fi utilizati doar in scopuri educationale, a afirmat joi (3 septembrie 2009) la Radio România Actualitati, premierul Emil Boc.

.

De asemenea, parintii vor putea sa directioneze, anual, 2% din salariu in contul copiilor, potrivit prevederilor din Proiectul de Lege privind educatia nationala.

“Parintii nu pot utiliza acesti bani. Statul ii va deschide un cont special la o banca sau la institutie, unde nimeni nu se poate atinge pâna la sfârsitul invatamântului obligatoriu de catre copil, iar parintele are posibilitatea ca, anual, 2% din ceea ce astazi dam la o organizatie neguvernamentala si care nu se impoziteaza sa directionam in acest cont”, a explicat Emil Boc.

Contul va fi pe numele personal al copilului, care ii va putea utiliza doar in scopuri educationale, dupa ce implineste vârsta de 14 sau 16 ani, a precizat Boc. Astfel, la sfârsitul invatamântului obligatoriu, din banii adunati, tinerii vor putea sa-si acopere taxele de studiu sau de cazare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.