Boc: Veniturile proprii ale agenţiilor vor intra în bugetul de stat

Veniturile proprii ale agentiilor vor intra in bugetul de stat, iar peste 9.000 de posturi vor fi restructurate, potrivit proiectului de lege privind restructurarea agentiilor si rationalizarea cheltuielilor bugetare, asupra caruia Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament.

“Avantajul major al acestei legi este acela ca veniturile proprii ale agentiilor vor intra la bugetul de stat….

Asta inseamna ca ceea ce avem astazi ca fonduri, in jur de 1 miliard de euro, bani gestionati de diverse agentii, vor fi inclusi in bugetul de stat si gestionati potrivit interesului general si nu interesului particular al agentiei, care sa-si cumpere limuzine, barci, sau alte sedii luxoase”, a declarat joi (3 septembrie 2009) premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern care a durat aproximativ 10 ore si in cadrul careia s-a decis asumarea raspunderii asupra celor trei pachete de legi privind Educatia, salarizarea unica in sistemul bugetar si restructurarea agentiilor, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordului cu FMI si CE.

Primul-ministru a precizat ca numarul agentiilor va ajunge la 112, din 223 câte sunt in prezent, iar 9.467 de posturi sunt restructurate.
Tot in aceasta lege este introdusa prevederea cu privire la interzicerea la stat a cumulului pensie-salariu.

“Dupa intrarea in vigoare a legii, nimeni nu va mai putea cumula la stat pensia cu salariul daca are o pensie in plata mai mare de 1.700 de lei. Toti cei care astazi au o pensie sub 1.700 de lei vor putea sa cumuleze in continuare pensia cu salariul.

Cei care au peste 1.700 de lei nu vor mai putea cumula si vor fi obligati sa aleaga ori pensia ori salariul ori pot cumula in mediul privat pensia cu salariul”, a explicat premierul.

Proiectul mai contine si masurile referitoare la stimularea mediului de afaceri si anume neimpozitarea profitului reinvestit, extinderea programului “Rabla” la persoanele juridice, dar si pentru tractoare, majorarea plafonului Fondului de garantare pentru agricultura, pentru sustinerea activitatilor specifice, a adaugat Boc.

Primul-ministru a precizat ca restructurarea agentiilor se face in principiu prin aceasta lege pe care Executivul si-o va asuma in Parlament, dar o parte dintre ele vor fi restructurate si prin hotarâri de Guvern.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.