Construirea de apartamente în Sibiu a scăzut cu 75%, în 7 luni

Piata imobiliara sibiana a inregistrat, in primele 7 luni ale anului, o scadere cu 75%, comparativ cu perioada similara din 2008. Cel mai afectat segment este cel al constructiei de blocuri si ansambluri rezidentiale, unde volumul lucrarilor s-a redus la un sfert fata de 2008, a declarat, joi (3 septembrie 2009), primarul orasului, Klaus Johannis.

“Factorii economici interni si externi au determinat o scadere destul de mare si pe piata imobiliara sibiana, insa, important este ca in continuare la Sibiu se construieste intr-un ritm bun, ca investitorii si sibienii sunt interesati sa construiasca in oras”, a spus edilul sef al Sibiului, intr-o conferinta de presa.

Segmentul imobiliar care a avut cel mai mult de suferit a fost cel al constructiei de locuinte colective.

Daca anul trecut au fost solicitate la Sibiu, in primele 7 luni autorizatii de construire pentru 812 apartamente, in blocuri sau ansambluri rezidentiale, anul acesta, in aceeasi perioada, au fost eliberate autorizatii pentru doar 222 de apartamente.

Autorizatiile pentru construirea de locuinte individuale sunt cele care se pastreaza la un nivel comparabil cu cel din anul 2008: 182 fata de 152 in anul 2009.

La un nivel bun se mentin cladirile cu alta destinatie decât cea de locuinte – cladirile pentru comert si servicii, hale, hoteluri, pensiuni, dar si garaje.
Numarul autorizatiilor eliberate este de 28, in 2009, fata de 31 in 2008. Cladiri cu functiune administrativa au fost costruite câte una atât in 2008 cât si in 2009.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.