Creditorii de la Fortus Iaşi au dat un vot de blam pentru reţeta de sifonat bani

Principalii creditori ai combinatului iesean au admis ieri contestatia impotriva contractele de evaluare si asistenta juridica depusa de catre ANAF. Creditorii de la Fortus SA au dat un vot de blam „retetei de sifonat banii” societatii.

In cadrul Adunarii Generale a Creditorilor (AGC), ce a avut loc ieri la sediul combinatului iesean, principalii creditori au votat aprobarea contestatiei depuse de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) impotriva derularii contractelor de asistenta judiciara si de evaluare a patrimoniului societatii incheiate de administratorul judiciar, societatea Sigma IPURL reprezentanta de Adrian Ababei, precum si modificarea structurii Comitetului Creditorilor.

AGC a debutat tensionat, Ababei declarind ca sedinta nu intruneste prevederile legii insolventei si a cerut sa fie suspendata. Anca Buris, reprezentatul SC Bucharest Financial Plazza SRL-unul dintre creditori si Cezar Danila din partea ANAF-creditorul principal i-au replicat acestuia ca interpreteaza legea cum vrea el si au cerut supunerea la vot a continuarii sedintei precum si a admiterii contestatiei Fiscului.

Astfel Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), ANAF, SC Bucharest Financial Plazza SRL, MetalExportImport si Autoritatea Nationala a Vamilor au sustinut contestatia ANAF care s-a aratat indignata de modul de selectie a partilor contractate precum si de valoarea acestor contracte, in timp ce salariatii Fortus reprezentanti prin liderul de sindicat Dumitru Mihailiuc si Directia Locala de Finante au fost impotriva cu un procent de creante de numai 29,94%.

Administratorul judiciar a semnat in numele Fortus contracte cu cabinetele de avocatura Maria Aldea pentru 10.000 de lei pe luna plus TVA, Stoica si Asociatii pentru sume de 375 euro pe ora si cu evaluatorii Georgeta Dorina Nitescu pentru suma de 115.000 de lei, Dan Nitescu pentru suma de 69.000 lei si cu evaluatorul Luminita Ionela Galita contract incheiat pentru suma de 106.000 de lei.

Sursa: Ziarul de Iasi

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.