GM vrea să obţină 1 miliard de euro de la Marea Britanie, Spania şi Polonia

Constructorul auto american General Motors are de gând sa obtina ajutoare totale de 1,42 miliarde dolari (1 miliard de euro) de la 3 state europene (Marea Britanie, Spania si Polonia) pentru a-si putea restructura filiala Opel, informeaza un articol publicat in cotidianul economic “The Wall Street Journal”.

Aceste noi ajutoare ar urma sa permita GM sa-si consolideze pozitia de negocieri in raport cu Germania, care a acordat deja un credit de 1,5 miliarde de euro constructorului european si s-a declarat gata sa mai aloce si alte câteva miliarde daca General Motors ar fi de acord cu vânzarea Opel catre producatorul canadian de componente Magna, aliat cu banca rusa Sberbank si constructorul auto rus GAZ.

Pâna acum General Motors si-a exprimat preferinta pentru oferta fondului de investitii belgian RHJ in eventualitatea vânzarii Opel.

Jumatate din efectivele totale ale Opel din Europa, aproximativ 25.000 de angajati, lucreaza la cele patru uzine din Germania. Însa GM are si alte uzine in Spania, Polonia si Marea Britanie pentru marca geamana Vauxhall.

Potrivit WSJ, in cazul in care GM va primi ajutoare de la cele 3 state europene, grupul auto american ar putea fi incitat sa pastreze filiala sa europeana sub controlul propriu, o ipoteza intens vehiculata in ultimele saptamâni.

Saptamâna viitoare consiliul de administratie de la GM urmeaza sa discute situatia de la Opel.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.