Investiţie româno-belgiană de 750 milioane de euro în cel mai mare parc logistic din Europa de Est

Compania belgiana Alinso Group si omul de afaceri Petrica Usurelu, fondator si presedinte al Piritex Group România, au anuntat joi (3 septembrie 2009), intr-o conferinta de presa, parteneriatul investitional in vederea lansarii, incepând cu luna septembrie 2009, a parcului logistic Ploiesti West Park.

Valoarea estimata totala a cladirilor construite si a lucrarilor de infrastructura din cadrul parcului se ridica la peste 750 de milioane de euro.

Locatia se intinde pe o suprafata de 220 de hectare, fiind cel mai mare din Europa de Est, si va stimula crearea a aproximativ 16.000 de locuri de munca, a declarat Petrica Usurelu, care detine o participatie de 20% in cadrul proiectului.

În decurs de un an, omul de afaceri român a comasat o serie de terenuri agricole achizitionate de la persoane fizice si a trecut in intravilan un lot situat in comuna Aricestii Rahtivani, judetul Prahova, in apropiere de Ploiesti.

Conceput ca un parc industrial integrat, Ploiesti West Park isi va axa activitatea pe logistica, cercetare si dezvoltare, pe activitati de retail, precum si pe activitati industriale petroliere.

Noul parc logistic se adreseaza Centrelor Europene de Distributie, precum si activitatii de distributie catre marile centre urbane Bucuresti si Ploiesti. Parcul este pozitionat pe traseul viitoarei autostrazi Bucuresti-Budapesta (A3) si va fi conectat, in viitor, la un terminal de cale ferata, a precizat Usurelu.

“În ultimii ani, Alinso Group a urmarit cu atentie dezvoltarea Europei de Est si a analizat câteva regiuni in scopul crearii unui parc de afaceri de anvergura.

Am ales, in final, România, o tara care beneficiaza de resurse naturale, oameni motivati si cu o educatie solida, si care are o localizare ideala pentru a servi piata Europei de Est si nu numai.

Regiunea Prahova – Ploiesti beneficiaza de rafinarii de petrol, de o renumita universitate de inginerie si, in general, de activitati e conomice foarte diversificate.

Mai mult, Ploiesti este foarte aproape de Capitala, iar parcul de afaceri Ploiesti West Park are rute de acces excelente”, a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group.
Lucrarile de constructie au inceput in luna mai, iar prima hala, cu o suprafata de 40.000 de metri patrati, va fi finalizata in luna octombrie.

Costul de dezvoltare al primei etape reprezinta aproximativ un sfert din investitia totala si va cuprinde, pe lânga cladirile industriale, spatii pentru industria usoara si zone de birouri, a adaugat Lokere.

El a precizat ca fondurile acestei prime etape sunt asigurate de catre cei doi parteneri, urmând ca pe parcurs sa fie atrasi si alti parteneri financiari.
Ploiesti West Park va fi compus din doua zone majore.

Alaturi de un Business Park destinat, in special, activitatii logistice, completat cu restaurante, hoteluri, birouri si un “parc de cercetare”, va exista si o Zona de Retail care combina oportunitatile de shopping cu cele de relaxare.
Constructia proiectului Plo iesti West Park va dura circa 6-7 ani, in functie de conjunctura economica locala si internationala, a conchis Petrica Usurelu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.