Reabilitarea Palatului Roznovanu, cerută insistent de ministerul lui Blaga

Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDLR) au venit ieri la Iasi pentru a aplana conflictele create pe marginea proiectului de renovare a Palatului Roznovanu, monument istorica in care isi are sediul Primaria ieseana.

Problemele au aparut dupa ce Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoiul Cultural National (DJCCPCN) a dat aviz negativ solutiei de eliminare a riscurilor seismice pentru Palatul Roznovanu, solutie care fusese propusa de catre profesorii Universitatii Americane din Armenia. Toti factorii implicati in acest proiect vor trebui sa prezinte, peste o saptamana, solutiile scrise privind renovarea monumentului istoric.

Factorii implicati in proiectul de reabilitarea Palatului Roznovanu si-au dat ieri intalnire la Iasi pentru a aplana disputele aparute pe marginea acestei initiative. In prezenta secretarului de stat din cadrul MDRL Iulian Matache, reprezentantii Primariei, cei ai Universitatii Americane din Armenia si arhitectii ieseni au discutat mai bine de doua ore despre problemele aparute in cazul acestei investitii.

Reprezentantii MDRL au solicitat accelerarea proiectului. „A fost o discutie interesanta, in care fiecare parte si-a expus argumentele. Trebuie sa ajungem cat mai repede la un numitor comun pentru a putea incepe lucrarile„, a declarat secretarul de stat Iulian Matache.

Proiectul de reabilitare a Palatului Roznovanu ar trebui sa se desfasoare pe doua directii. Astfel, MDRL va aloca 1,7 milioane dolari, dintr-un imprumut de la Banca Mondiala, pentru consolidarea imobilului in vederea reducerii riscului seismic, iar municipalitatea va contribui cu 2,2 milioane euro pentru refacerea arhitecturii.

Sursa: Flacara Iasului

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.