Videanu: Premisele creşterii economice vor apărea în trimestrul 1 din 2010

Sfârsitul anului 2009 va fi marcat de o comprimare economica de minus 6 – minus 8%, iar premisele de crestere economica vor aparea din primul trimestru al anului 2010, a declarat joi (3 septembrie 2009) ministrul Economiei, Adriean Videanu, la scoala de vara a Partidului Democrat Liberal de la Costinesti.

“În acest an au fost luate masuri pentru finantarea deficitului de anul trecut. Din acest motiv exista o lipsa de resurse.

De aceea Ministerul Finantelor se imprumuta din piata pentru a asigura resursele bugetare, pentru sustinerea deficitului de cont curent si pentru finantarea directa a deficitului bugetar, masura ce a fost convenita si in acordul cu Fondul Monetar International.

În momentul de fata sunt create premisele pentru a intra in normalitate din punctul de vedere al deficitului de cont curent si deficitului bugetar”, a declarat Videanu.

De asemenea, acesta s-a aratat optimist in ceea ce priveste scaderea economiei din acest an si relansarea economica din 2010. “Sunt mai optimist. Sfârsitul anului 2009 va fi marcat de o comprimare economica de minus sase – minus 8%.

Premisele de crestere economica se vor remarca din primul trimestru al anului 2010”, a spus Videanu. “Economia merge in functie de consumul de energie electrica si de gaze naturale.

Daca scaderea consumului de energie electrica s-a stabilizat, consumul de gaze naturale, prin masurile de alimentare a consumatorilor industriali intreruptibili din productia interna, a crescut. Astfel, productia industriala a crescut cu 4,5%”, a adaugat ministrul Economiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.