Chinezii, cei mai mari cheltuitori în magazinele de lux din Londra

– Aparent neafectaţi de criză, mii de turişti chinezi iau cu asalt magazinele de lux din Londra, depăşindu-i ca volum de cumpărături pe magnaţii arabi şi pe cei ruşi, spre bucuria vânzătorilor britanici.

.
Statisticile oficiale sugerează că turiştii chinezi au cheltuit în 2009 de trei până la patru ori mai mult decât anul trecut în cele mai selecte zone comerciale londoneze.

Pe Bond Street, o arteră celebră pentru magazinele sale de bijuterii şi îmbrăcăminte “de firmă”, precum De Beers şi Graff, cumpărătorii chinezi i-au depăşit pe “marii cheltuitori”, de regulă originari din statele Golfului Persic, Rusia, SUA şi chiar Nigeria.

“Căutăm marfă de bună calitate şi de firmă”, explică Lillian Wang, funcţionară la o bancă din Beijing, în faţa unui magazin de pe Oxford Street.
Nu sunt nebună ca alţii, să cumpăr o duzină de (genţi) Louis Vuitton, dar sunt sigură că sunt mai ieftine aici decât la Beijing. La asta a contribuit şi scăderea lirei”, a declarat Wang pentru Reuters.

Graţie unui stimul financiar de 585 de miliarde de dolari şi a unor împrumuturi-record acordate de băncile de stat, China este pe cale să atingă obiectivul de opt procente fixat de guvern pentru creşterea economică – de departe cea mai importantă evoluţie în rândul oricărei economii majore.

Situaţia a condus la o scădere dramatică a cererii de exporturi şi la creşterea sensibilă a veniturilor care i-a transformat pe cumpărătorii chinezi, mai ales pe cei înstăriţi, într-o majoră sursă de profit pentru mărcile de lux europene.

Integral în Cotidianul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.