Hossu (CNS Cartel ALFA): Contestam înfiinţarea CIAS

CNS “Cartel ALFA” cere primului ministru abrogarea OUG 26/2009, privind infiintarea Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS), publicata in MO, partea I, nr. 601, din 31.08.2009.

Într-o Scrisoare deschisa, adresata vineri (4 septembrie 2009) premierului Emil Boc, liderul Confederatiei, Bogdan Hossu, sustine ca acest document a fost adoptat cu incalcarea dialogului social si a legislatiei tarii privind transparenta decizionala in administratia publica (Legea nr. 52/2003, art. 6, alin. 1, 2, 4, 5, 8 si art. 13).

“În plin dezacord fata de politica asumata de Guvern, Ordonanta dispune infiintarea unei noi agentii, cu un numar de pâna la 30 de angajati, in locul Serviciului de Investigatii Transport Aerian care are doar 5 angajati”, sustine Hossu, in comunicatul citat.

În cursul zilei de joi, CNS “Cartel ALFA” a transmis primului ministru Emil Boc o alta scrisoare in care se mentioneaza ca Executivul “a mimat, inca o data, dialogul social in adoptarea a 3 texte de lege decisive pentru remunerarea echitabila si echilibrarea veniturilor salariale din sistemul bugetar, pentru viitorul educatiei nationale cât si pentru independenta si puterea de control a unor institutii de reglementare a relatiilor de munca”.

Potrivit aceluiasi document, Guvernul s-ar fi grabit nejustificat atunci când a impus cele trei pachete de legi.

“Graba nejustificata pentru impunerea a 3 subiecte mari – Legea privind educatia nationala, Legea privind salarizarea unitara a personalului bugetar si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice – fara ca macar acum, in al XII-lea ceas, sa se cunoasca exact si public ceea ce se propune a fi aprobat “de urgenta”, nu ne demonstreaza noua, reprezentantilor societatii civile (celor care am crezut ca macar in probleme de importanta cruciala pentru reformarea societatii românesti se va tine cont de parerea partenerilor sociali), decât ca protectionismul si interesul de grup sunt inca o data adevaratele prioritati pe agenda de lucru a Guvernului (…)”, se arata in scrisoarea oficiala.

Nu in ultimul rând, CNS “Cartel ALFA” solicita “de urgenta afisarea, pe site-ul guvernului, a continutului textelor tuturor celor 3 proiecte de acte normative pentru care se doreste asumarea raspunderii precum si o intâlnire a partenerilor sociali (sindicate si patronate) cu membrii Executivului, inaintea depunerii documentelor la Parlament”.

“În caz contrar, constatând lipsa functionarii unui stat de drept, vom fi nevoiti sa initiem toate demersurile si actiunile necesare pentru demiterea Guvernului pe care il conduceti”, se incheie comunicatul citat citat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.