Piaţa chiriilor din Iaşi, neatinsă de criză

Studentii sunt asteptati cu aceleasi chirii ca si anul trecut. Chiar daca posibilitatile financiare a tot mai multor persoane s-au diminuat considerabil in ultimele luni din cauza conditiilor economice dificile, preturile cu care sint scoase la inchiriat in prezent locuintele au ramas comparabile cu cele din toamna anului trecut.

Astfel, persoanele care intentioneaza sa locuiasca in apartamente cu o camera sau in garsoniere amenajate decent sint nevoite sa scoata din buzunar in jur de 150 de euro pe luna. La doua camere, chiria lunara variaza intre 200-250 euro, in timp ce la trei camere preturile se situeaza in jurul sumei de 350 de euro.

Aceasta e media din piata si nu discutam de ofertele de lux. Vorbim aici de ofertele vandabile si serioase, in conditii decente de trai. Si la acestea intervin totusi diferente, in functie de dotari si amenajari, cu reduceri de pret de pina la 20% in cartierele Galata, Mircea cel Batrin, Dacia, Tatarasi in zona veche si chiar blocurile vechi din Alexandru cel Bun care nu au putut fi vindute„, a declarat Radu Gorgan, managerul agentiei imobiliare Global Intermed.

Dupa cum sustin reprezentantii companiilor de profil, pretul chiriei lunare ar putea fi diminuat cu inca zece procente, cel putin, in cazul contractelor incheiate cu proprietarii pe perioade mai lungi de timp.

Potrivit anunturilor prezente in ziarele de mica publicitate, pentru a putea inchiria un imobil, persoanele interesate trebuie sa dispuna de avans echivalent cu pretul chiriei pe o luna, la care se adauga aceeasi suma ca si garantie.

Cu toate ca oferta este generoasa, jucatorii din piata sustin ca clientii nu mai fac rind la usa asa cum se intimpla in alti ani. Mai mult chiar, o parte din potentialii chiriasi au gasit solutii alternative de cazare.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.