Romsilva a vândut 9 active scoase la licitaţie

Sase active neperfomante au fost vândute catre mai multe IMM-uri, in prima etapa a unei licitatii organizate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva vineri (4 septembrie 2009) iar alte 3 au fost achizitionate de persoane fizice, a declarat directorul Romsilva, Gheorghe Mohanu, presedintele comisiei de licitatie.

“Au fost vândute societatilor comerciale sase cantoane silvice, 5 dintre ele la pretul de pornire si doar 1 cu un pret mai mare cu 40% fata de cel de plecare”, a spus Mohanu.

Este vorba de cantonul silvic Ticau din judetul Iasi, care a fost achizitionat de SC AS Seb Company SRL Pascani, la un pret de 23.800 lei, fata de 17.000 lei, fara TVA, cât a fost pretul de pornire a licitatieei.

Au mai fost vândute Cantonul silvic Pietris din Bistrita Nasaud cu 20.000 lei catre SC Apopi & Blumen SRL Iasi, cladirea fostului sediul al ocolului silvic din Rupea (Brasov) cu 1,053 milioane lei, catre Regia Publica a Padurilor din Bunesti (Brasov), cantonul silvic Golanesti cu 2.880 lei, cel mai ieftin obiectiv, acesta fiind achizitionat de SC Apopi &Blumen din SRL Iasi.

De asemenea, SC Banat Transport SA Timisoara a achizitionat cantonul silvic Bazosu Nou din localitatea Bucovat (Timis) cu 129.000 de lei, iar SC Simulatn SRL Timisoara a cumparat cantonul silvic Ohaba Româna din Timis cu 64.500 lei. Preturile nu includ TVA.

În etapa a doua a licitatiei destinata persoanelor fizice, bucuresteanul Stefan de Fay a cumparat doua obiective – cantonul silvic Podu Gânjului din localitatea Hirlau (Iasi) cu 13.980 lei si cantonul silvic Magioara, localitatea Deleni (Iasi) cu 31.020 lei.
Ambele obiective au fost achizitionate la preturile de pornire la licitatie, fara TVA.

Ultimul obiectiv, cantonul silvic Denta din judetul Timis, a fost cumparat cu 43.000 de lei, fara TVA, de o persoana fizica din judetul Timis (Dionisie Pasca). Gheorghe Mohanu, presedintele comisiei de licitatie, a precizat ca Romsilva va mai scoate la vânzare si alte obiective, peste 30 de zile, luni urmând sa fie definitivata lista cu acestea.

Potrivit MAPDR, terenul aferent constructiei supus vânzarii, la care proprietar este statul român, va fi concesionat cumparatorului, in conditiile legislatiei in vigoare, de catre MAPDR, cu exceptia terenului aferent activelor Canton Silvic Podul Gânjului si Canton Silvic Magioara care este in proprietate privata.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va organiza lunar licitatii publice pentru vânzarea activelor neperformante, prima licitatie a debutat vineri (4 septembrie 2009) pentru 21 de active dar numai pentru noua obiective au fost depuse oferte.
Romsilva a inventariat 941 de astfel de obiective.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.