EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Investiţiile în infrastructură turistică din Deltă continuă

Ministrul Turismului, Elena Udrea, si-a exprimat vineri (4 septembrie 2009) la Sfântu Gheorghe, speranta ca investitiile pentru dezvoltarea infrastructurii din Delta Dunarii vor continua.

“Speram ca la anul deja turistii sa fie incântati de ce vor vedea pe plaja din Sulina si sa sprijinim autoritatile locale sa dezvolte orasul asa cum ar trebui”, a declarat ministrul Turismului, Elena Udrea, dupa ce a fost informata ca la inceputul saptamânii viitoare se va deschide licitatia pentru amenajarea plajei din orasul Sulina.

Referindu-se la miniportul turistic din localitatea Sfântu Gheorghe, care se va finaliza anul viitor, si la faptul ca de acesta ar putea beneficia omul de afaceri Sorin Marin, criticat chiar de actualul ministru in urma cu aproape doi ani, Elena Udrea si-a exprimat speranta ca “aceasta investitie sa foloseasca mai multor persoane, aici sa vina cât mai muti turisti si sa aducem cât mai multe venituri la consiliul local si la localnici”.

“Acest miniport este o dovada ca nu facem investitii pe criterii politice. Când este vorba de turism toata lumea are aceeasi sustinere din partea mea”, a spus Udrea.

Ministrul Turismului si-a exprimat, totodata, dorinta ca autoritatile judetului sa demareze si procedurile pentru inceperea lucrarilor de realizare a miniporturilor din localitatile Murighiol si Sarichioi.

“Eu zic sa ne apucam si de portul de la Murighiol, iar dupa ce rezolvam problema de la Sarichioi sa incepem lucrarile anul acesta si acolo, astfel incât turismul in Delta Dunarii sa se faca la capacitatea maxima permisa de regulile unei Rezervatii a B iosferei, localnicii sa beneficieze de avantajele dezvoltarii turismului, iar la rândul sau, România sa beneficieze in modul cel mai constructiv de aceasta resursa care este turismuľ, a mai spus ministrul Elena Udrea.

În ceea ce priveste controalele efectuate in urma cu aproape 2 luni pentru combaterea turismului la negru din Delta Dunarii, oficialul guvernamental a mentionat ca atunci când au ajuns in judet, angajatii Ministerului Turismului “nu au mai gasit mare lucru. Am fost foarte atenta la controlul de atunci, dar când au ajuns in Delta, totul era inchis. Au dat sanctiuni, dar nici pe departe nu mai gasisera ceea ce am vazut eu cu ochii mei cu trei zile inainte”.

Ministrul Turismului a fost prezent, vineri seara, in localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunarii, pentru a inaugura lucrarile de realizare a miniportului turistic, proiectul intocmit de Cons iliul Judetean (CJ) inca din 2006 având o valoare totala de 27.333.443 lei, inclusiv TVA.

În urma cu 3 ani, CJ Tulcea a aprobat studiile de fezabilitate pentru realizarea mai multor proiecte in vederea dezvoltarii infrastructurii turistice din Delta Dunarii, proiectele care vizeaza amenajarea plajei Sulina, realizarea unor miniporturi turistice in Sfântu Gheorghe, Murighiol si Sarichioi, a unor centre de informare turistica in Tulcea, Murighiol si Sarichioi, marcarea obiectivelor turistice in Delta, precum si infiintarea a 10 foisoare de observare in cinci localitati din Delta, in valoare totala de 33 de milioane de euro, conform presedintelui CJ, Victor Tarhon.

Miniportul turistic din localitatea Sfântu Gheorghe este prima investitie finantata de Ministerul Turismului pentru autoritatile publice locale care au proiecte in domeniu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata