Moody’s a reafirmat ratingul “Baa3” pentru România, cu perspective stabile

Deputatul (PD-L) Adrian Nitu, secretar al Comisiei economice din cadrul Camerei Deputatilor, a declarat duminica (6 septembrie 2009), ca Moody’s a reafirmat ratingul “Baa3” pentru România cu perspective stabile.

“Moody’s Investors Service, una din cele 3 cele mai mari agentii de rating, a reafirmat acest rating pentru România, bazându-se in principal pe acordul de imprumut cu FMI si pe perspectivele de progres economic pe termen lung pe care România le are, disponibilitatea de resurse oficiale de finantare externa ajutând stabilizarea economica si diminuarea presiunii de refmantare”, a precizat Adrian Nitu.

Conform estimarii Moody’s, economia se va contracta cu 8,9% in acest an datorita scaderii cererii interne, primele semne ale revenirii economiei urmând sa apara la mijlocul lui 2010, când economia va incepe sa cresca.

“Cu toate ca celelalte doua agentii de prim rang, Fitch si Standard&Poofs, au coborât anul trecut ratingul României la un grad speculativ, Moody’s acorda anul acesta, in luna septembrie, un grad investitional cu perspectiva stabila”, a mai adaugat deputatul aradean democrat – liberal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.