O nouă lege a turismului

Ministrul Turismului, Elena Udrea, spera ca in aceasta luna, noua lege a turismului sa intre in dezbatere publica.

“Sper ca luna aceasta sa intre in dezbatere publica noua lege a turismului, pentru ca exista domenii sau situatii care nu au fost reglementate niciodata, dar care sunt atât de importante in momentul de fata pentru dezvoltarea turismului”, a declarat vineri (4 septembrie 2009) in timpul unei conferinte de presa sustinute in localitatea tulceana Sfântu Gheorghe, ministrul Turismului, Elena Udrea.

Oficialul guvernamental a mai spus ca noua lege a turismului le va oferi celor interesati posibilitatea de a dezvolta afaceri in domeniul agroturismului in conditii financiare avantajoase.

“În noua lege a turismului avem masuri fiscale pentru cei care vor sa dezvolte afaceri in domeniul agroturismului, in sensul ca acestia sa poata gasi banii necesari cofinantarii investitiei intr¬un mod foarte avantajos, astfel incât vom avea formula cea mai potrivita pentru cei care vor, dar nu au cum sa contribuie la initierea unei afaceri”, a afirmat ministrul Udrea.

Ea si-a exprimat speranta ca românii care muncesc in strainatate sa se intoarca acasa si sa isi dezvolte afaceri in domeniul agroturismului, mentionând ca “Sfântu Gheorghe este exemplul tipic de sansa de a trai din turism care nu a fost exploatat din lipsa de preocupare a celor care gestioneaza destinele turismului”.

“România are o oportunitate nemaipomenita prin dezvoltarea turismului. Stiti mai bine decât oricine ce potential urias exista aici. Numarul turistilor a scazut insa de la an la an, pentru ca nici oferta nu a mai fost una atractiva, iar aici se ajunge mai greu.

S-a dezvoltat o investitie foarte frumos (n.r. complexul Delfinul) dar ne dorim sa se dezvolte cât mai multe asemenea investitii, pentru ca ar fi bine ca oamenii de aici sa traiasca din turism”, a mentionat ministrul Turismului.

În opinia sa, in localitatea Sfântu Gheorghe, alimentatia, cazarea si serviciile de agrement pentru turisti trebuie asigurate de localnici, in zona putând sa se dezvolte atât centre de echitatie, cât si zone de agrement, care ar putea fi sustinute de primaria comunei cu sprijinul fondurilor structurale.

“Din fericire pentru noi, Delta este un patrimoniu UNESCO si trebuie sa fim fericiti ca o avem. Din pacate, nu stim sa o exploatam – fie au venit unii si au incercat sa o ia acasa, noroc ca nu au reusit, fie a fost ignorata si a fost exploatata nepotriviť, a mai spus ministrul Elena Udrea.

Ministrul Turismului a fost prezent, vineri, in localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunarii, pentru a inaugura lucrarile de realizare a miniportului turistic, proiectul intocmit de Consiliul Judetean inca din 2006, având o valoare totala de 27.333.443 lei, inclusiv TVA.

Miniportul turistic din Sfântu Gheorghe este prima investitie finantata de Ministerul Turismului pentru autoritatile publice locale care au proiecte in domeniu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.