EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Amenzi contestate de Ministerul Mediului

0

Ministerul Mediului a contestat un singur proces verbal intocmit de Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) si anume cel referitor la amenda, a declarat luni (7 septembrie 2009) presedintele institutiei, Cristina Traila.

Afirmatia a fost facuta in cadrul audierilor care s-au desfasurat in Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea modului in care a fost atribuit de catre Ministerul Mediului contractul privind campania de promovare a Programului Operational Sectorial Mediu Lot II.

“Ministerul Mediului a contestat doar procesul verbal privind amenda, insa nu si pe cel referitor la avertismentul scris pentru nerespectarea procedurilor de achizitie a unor servicii de difuzare si de creatie.

Deci, incalcarile pe fond nu au fost contestate de Ministerul Mediului. Înteleg ca problema a fost doar cuantumul amenzii”, a precizat Traila.
Presedintele ANRMAP a adaugat ca dosarul cu contestatia se afla in instanta si “urmeaza cursul firesc”.

ANRMAP a amendat Ministerul Mediului cu 70.000 de lei, pentru incalcarea procedurilor de achizitie in cazul contractului de promovare a Programului Operational Sectorial (POS) Mediu.

otrivit presedintelui institutiei, ANRMAP a incheiat un raport de control in urma caruia a aplicat ministerului amenda de 70.000 de lei si un avertisment pentru nerespectarea procedurilor de achizitie a unor servicii de difuzare si de creatie.

Potrivit lui Traila, MM trebuia sa incheie contractul pentru difuzare prin licitatie deschisa sau prin licitatie restrânsa, in vreme ce ministerul a acordat acest contract, in valoare de circa 500.000 de euro, firmei Ars Adverstising, prin incredintare directa.

Ea a explicat ca, potrivit OUG 34/2006, care se aplica in cazul acestor achizitii publice, nu se justifica motivele invocate de MM pentru procedura aleasa, respectiv urgenta derularii contractului si asigurarea continuitatii noilor servicii cu servicii anterioare furnizate de Ars Advertising.

“Prin urmare, motivele invocate de autoritatea contractanta, respectiv cele tehnice si cele de urgenta, erau incadrabile la art. 122, lit. a), b) sau c) ale ordonantei, insa aceste doua articole nu puteau fi aplicate in cauza, nefiind facuta dovada necesitatii prestarii serviciilor suplimentare prin aceasta procedura, datorita unor circumstante imprevizibile, nu a fost demonstrat ca serviciile suplimentare sunt necesare pentru indeplinirea contractului in cauza si nu s-a demonstrat in ce masura o schimbare a prestatorului de servicii ar fi condus la imposibilitatea asigurarii continuitatii campaniei si la distorsionarea mesajului si identitatii programului respectiv”, a explicat, la sfârsitul lunii iulie, Cristina Traila, tot in cadrul audierilor la Comisia de ancheta.

Totodata, ea a apreciat ca eventuale consecinte ale incalcarii normelor privind achizitiile publice in acest caz ar putea atrage din partea Comisiei Europene corectii la sumele angajate in POS Mediu, care are o valoare totala de 5,6 miliarde de euro.

Traila a mentionat ca ANRMAP a sesizat si Curtea de Conturi in acest caz.

“Având in vedere ca acesti bani sunt din fonduri europene consider ca se impune ca Autoritatea de Audit a Curtii de Conturi sa-si spuna cuvântul.
Atragem atentia asupra faptului ca utilizarea ace stor fonduri fara respectarea normelor poate atrage corectii asupra intregului program”, a spus Traila.

Comisia parlamentara de ancheta cerceteaza legalitatea procedurii prin care Ministerul Mediului a acordat, prin incredintare directa, firmei Ars Advertising un contract de difuzare de productie publicitara, in valoare de circa 500.000 de euro, in cadrul segmentului de promovare a POS Mediu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.