CFR Marfă: Sperăm ca programul de restructurare să fie finalizat pe 11 septembrie 2009

Programul de restructurare a societatii CFR Marfa ar putea fi finalizat pe 11 septembrie, a declarat luni (7 septembrie 2009), directorul general CFR Marfa, Mihai Frasinoi.

“Saptamâna aceasta vom continua discutiile cu sindicatele si speram ca vineri sa fie gata acest program si sa convocam AGA si CA pentru a-l aproba. Am propus azi sindicatelor o noua organigrama adaptata situatiei actuale, care presupune crearea unei divizii de marketing, dar nu si angajarea de personal suplimentar”, a spus Frasinoi.

Sindicatele, pe de alta parte, au cerut adoptarea unui cadru legislativ pentru acordarea unor plati compensatorii si pentru sectorul feroviar, nu doar pentru sectorul energetic, pentru ca in alte conditii nu vor accepta disponibilizarile.

“Noi vom solicita o intrevedere cu ministrul Muncii, Marian Sârbu, si secretarul de stat Valentin Mocanu, astfel incât sa fie adopat un act normativ care sa prevada plati compensatorii si pentru sectorul feroviar, si nu doar pentru sectorul energetic , ca in Hotarârea 938/2009. Nu vom fi de acord cu disponibilizari in aceste conditii”, a spus Mantescu.

Acesta a precizat ca sindicatele nu s-au inteles cu conducerea CFR Marfa deoarece aceasta nu a venit cu un plan concret de disponibilizari sau de restructurare a companiei, ci doar cu reorganizarea unor divizii.

“CFR Marfa se salveaza prin pastrarea clientilor, pe care ii pierdem zi de zi, si nu prin disponibilizari”, a spus Mantescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.