CFR SA, datorii de 2,83 miliarde de lei

CFR SA, operatorul retelei nationale feroviare, inregistreaza datorii de 2,83 miliarde lei, circa 700 milioane euro, pe primele 7 al anului, informeaza Ministerul Transporturilor.

CFR SA a inregistrat in primele 6 luni din 2009 o cifra de afaceri de 494,67 milioane lei, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, când cifra de afaceri a fost de 549,34 milioane lei.

În primele 6 luni ale anului 2009, CFR SA a asigurat coordonarea circulatiei pentru un numar mediu zilnic de 1.774 trenuri de calatori ale Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori, 137 trenuri de marfa ale Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa si 566 trenuri de calatori si marfa pentru operatorii feroviari privati.

CFR SA inregistreaza datorii in valoare totala de 2,83 miliarde lei, din care 830 milioane lei la bugetul de stat si 1,27 miliarde lei la societatile distribuitoare de energie electrica.

De asemenea, creantele operatorilor de transport catre companie, in aceasta perioada, se ridica la 862,92 milioane lei.
Principala sursa de venit a Companiei Nationale de Cai Ferate “CFR” S.A. o reprezinta taxa de utilizare a infrastructurii feroviare (TUI) cu o pondere de 96% din total venituri, veniturile bugetare având o pondere de 4%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.