Christine Lagarde presează băncile franceze să stimuleze creditarea

Christine Lagarde, ministrul francez al Economiei, a solicitat bancilor franceze sa stimuleze creditarea persoanelor fizice si juridice, transmite Reuters.

Oficialul francez le-a reamintit bancilor ca au promis extinderea imprumuturilor in schimbul ajutoarelor guvernamentale care le-au ajutat sa depaseasca criza financiara si le-a cerut “sa continue eforturile de creditare”.

Exista temeri ca bancile si-au restrâns activitatea de creditare, in special catre micile companii, in ciuda masivelor injectii de bani publici destinati sprijinirii sectorului financiar.

În alta ordine de idei, Christine Lagarde a declarat ca se asteapta ca economia Frantei sa se stabilizeze in trimestrul trei din 2009, dupa iesirea din recesiune.

“Economia se stabilizeaza lent, dar declinul a fost stopat. Nu mai plutim in deriva. Am inceput chiar sa crestem, precum Germania si Japonia”, a afirmat oficialul francez.

Japonia a iesit din recesiune in trimestrul doi din 2009, inregistrând o crestere economica de 3,7%, comparativ cu perioada similara din 2008, datorita redresarii puternice a exporturilor, alaturându-se astfel Germaniei, Frantei si altor economii care si-au revenit din criza financiara mondiala.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.