Comenzile industriale în Germania au crescut cu 3,5% în iulie 2009

Comenzile industriale in Germania au inregistrat, in iulie, o crestere anuala de 3,5%, dupa 3,8% in iunie, crescând sperantele in redresarea celei mai importante economii a Europei, informeaza AFP.

Comenzile externe pentru bunurile din Germania, unul dintre cei mai mari exportatori pe plan mondial, au scazut in iulie cu 2,3%, in timp ce comenzile interne au crescut cu 10,3%.

Comparativ cu perioada aprilie-mai 2009, comenzile industriale au crescut in perioada iunie-iulie 2009 cu 7,8%.
Germania a iesit din cea mai severa recesiune din ultimii 60 de ani, deoarece consumul a ajutat cea mai mare economie a Europei sa inregistreze o crestere de 0,3% in trimestrul doi din 2009.

Este prima data când Produsul Intern Brut al Germaniei inregistreaza o crestere, dupa primul trimestru din 2008, si probabil aceste date vor fi de ajutor in campania electorala a cancelarului Angela Merkel, cu mai putin de o luna inainte de alegerile generale din Germania, programate in 27 septembrie.

“Dezvoltarea economiei in trimestrul doi din 2009 a fost sprijinita de cheltuielile guvernamentale si private, si de un impuls pozitiv din sectorul constructiilor”, a anuntat Oficiul de Statistica din Germania.

Totusi, exporturile, principala forta a economiei germane, au scazut cu 1,2% comparativ cu primul trimestru iar importurile au inregistrat un declin de 5,1%.

Cresterea economiei Germaniei se datoreaza in principal celor doua pachete masive de stimulare, in valoare totala de 81 miliarde de euro (116 miliarde de dolari), a afirmat analistul Carsten Brzeski de la ING, care a avertizat ca: “Recesiunea s-a incheiat dar nu toate aceste scânteieri sunt de aur”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.