Concedieri colective la MOBEX Mureş

Cea mai mare fabrica de mobilier din judet, SC MOBEX SA, a anuntat Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Mures ca va disponibiliza, incepând din aceasta luna, 170 de angajati din cei 700.

“Sunt anuntate in total 253 de disponibilizari, din care majoritatea sunt din industria prelucrarii lemnului, dar si din industria metalurgica, 35 de persoane.

Momentan, avem o rata a somajului de 6,5% insa, având in vedere actiunile pe care le organizam chiar in cursul acestei luni (bursa locurilor de munca pentru absolventi la care pot sa participe si alte categorii – n.r.), vom putea stii exact rata somajului doar la sfârsitul lunii”, a precizat Reghina Farcas, directorul coordonator al AJOFM Mures.

Aceasta a precizat ca, facând o comparatie cu luna iulie, când rata somajului era de 6,1%, numarul somerilor a inregistrat o crestere semnificativa, cu aproape 0,4%.

Sefa AJOFM Mures a aratat ca, la nivel de judet, exista 130 de locuri de munca vacante, dintre care aproape jumatate sunt destinate absolventilor, care vor putea studia ofertele la bursa locurilor de munca din data de 25 septembrie.

“Pentru bursa avem anuntate 54 de locuri de munca, iar pentru restul avem anuntate 77 de locuri de munca.

La bursa pentru absolventi, pâna in prezent si-au anuntat participarea 10 agenti economici. Cele mai multe locuri de munca pentru absolventi sunt in comert, asigurari si, câteva, in domeniul chimiei.

În evidentele AJOFM Mures sunt inregistrati peste 900 de absolventi 2009, din care mai mult de jumatate cu studii liceale si aproximativ o treime cu studii superioare”, a precizat Reghina Farcas.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.