Cumpărătorii de case, în impas: „Vând avans de locuinţă!”

Intrat în insolvenţă, constructorul Mivan Kier a început să îşi piardă muşterii încă din primăvara anului trecut. Unii dintre cei care au plătit avansul pentru o locuinţă în complexul rezidenţial New Town din Bucureşti au postat anunţuri pe internet conform cărora cedează antecontractul.

.
“Particular vând / predau contract apartament 3 camere în New Town”. Aşa începe anunţul postat de un tânăr din Bucureşti care a plătit un avans de 25% pentru un apartament cu trei camere, în valoare de 236.000 de euro cu TVA. Tânărul este unul dintre norocoşi, în sensul că blocul în care este situat apartamentul a fost dat în folosinţă. Practic, spune el, te poţi muta şi mâine.

Însă, în condiţiile limitării creditării, nu mai are de unde să facă rost de restul de bani, pentru a achita complet casa. Constructorul nu acceptă să ofere un alt apartament la schimb, la o valoare mai mică, în contul avansului plătit, plus o diferenţă de bani.

“Precontractul e făcut în favoarea lor. Nu prea ai ce să faci, banii din avans nu se pot recupera”, spune tânărul.

Totuşi, el speră ca, în condiţiile în care tot mai mulţi clienţi renunţă la contracte, constructorul va accepta trocul, pentru a nu rămâne cu apartamentele nevândute.

Diferenţa de preţ, peste 40.000 de euro

Un alt client care vrea să scape de antecontract a plătit un avans de 39.000 de euro pentru un apartament cu două camere. Analiştii imobiliari spun că preţurile de pe piaţa imobiliară au scăzut în medie cu 40%.

Astfel, cumpărătorul are un antecontract conform căruia trebuie să plătească 114.000 de euro pentru acest apartament, iar preţul a scăzut până aproape la 68.000 de euro.

Unii clienţi au cerut o păsuire de la dezvoltator, pentru a face rost de banii necesari achitării apartamentului, însă nu au primit niciun răspuns oficial. Din punctul de vedere al reprezentanţilor acestuia, problemele pe care le întâmpină unii clienţi sunt doar “cazuri izolate”.

Integral în Evenimentul Zilei

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Radu spune

    Normal ca le convine sa nu schimbe nimic!
    Castiga foarte multi bani si raman si cu apartamententele.
    Uite asa trec criza pe spatele fraierilor!

    Se numeste capitalism….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.