Deutsche Telekom este gata să vândă divizia T-Mobile din Marea Britanie

Cea mai mare companie de telefonie din Europa, Deutsche Telekom, este gata sa ia o decizie in legatura cu vânzarea diviziei sale din Marea Britanie sau includerea ei intr-o societate mixta, conform unei surse anonime, transmite Bloomberg.

Compania germana analizeaza ofertele primite incepând cu luna februarie pentru divizia sa T- Mobile din Marea Britanie si in curând va lua o decizie, a declarat sursa, care nu a dorit sa fie identificata deoarece discutiile sunt confidentiale.

Vodafone Group Plc si Telefónica SA au facut oferte oficiale pentru a achizitiona T-Mobile pentru aproximativ patru miliarde de lire sterline (6,6 miliarde de dolari).

Deutsche Telekom discuta si cu France Telecom in legatura cu infiintarea unei societati mixte care va cuprinde active le celor doua companii din Marea Britanie, se arata intr-un articol aparut luni (7 septembrie 2009) in “Financial Times”.

Vânzarea sau infiintarea unei societati mixte va elimina un rival pentru Vodafone, Telefonica, France Telecom and Hutchison Whampoa Ltd., care opereaza serviciile de telefonie mobila in Marea Britanie.

Vânzarea diviziei T-Mobile din Regatul Unit va ajuta Deutsche Telekom sa iasa de pe o piata cu 5 operatori de telefonie mobila si care este mult mai competitiva decât Italia si Franta.

T-Mobile UK se straduie de mai multi ani sa-si creasca cota pe piata din Marea Britanie, unde operatorii concureaza pentru a atrage noi utilizatori intr-o tara cu o populatie de aproximativ 60 de milioane.

În luna iulie a acestui an, Deutsche Telekom a angajat banca americana JPMorgan Chase & Co. sa o cons ilieze cu privire la optiunile strategice pentru divizia T-Mobile UK.

Masura a fost luata la cererea directorului general al Deutsche Telekom, René Obermann, care este nemultumit de rezultatele slabe ale divizie de telefonie mobila din Marea Britanie.

Potrivit firmei de cercetare de piata Enders Analysis, cel mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie este O2, divizie a Telefónica, cu o cota de piata de 27,7%, urmat de Vodafone cu 24,7%, Orange (divizie a France Telecom) cu o cota de 21,5%, T-Mobile UK cu o cota de 14,9% si operatorul 3, detinut de Hutchison Whampoa, cu o cota de 8%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.