Evaziune fiscală de 200.000 RON, la SC Elena Trans SRL Suceava

SC Elena Trans SRL Suceava a prejudiciat bugetul statului cu aproape peste 200.000 RON (2 miliarde ROL). Potrivit directorului coordonator al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, prejudiciul a fost creat prin neplata unei sume de 194.089 RON, reprezentând TVA şi 12.107 RON, impozit pe profit.

.

În perioada ianuarie – martie 2009, firma a efectuat şase achiziţii de materiale de construcţii din Grecia constând în 70.340 kilograme de oţel beton şi 4.200 de bucăţi de cărămidă.

Din verificări a rezultat faptul că SC Elena Trans SRL a vândut mărfurile fără a înregistra în contabilitate aceste operaţiuni şi nici impozitele şi taxele aferente datorate bugetului de stat. Astfel, veniturile estimate din vânzarea acestor mărfuri au fost de 124.931 RON, iar impozitele nedeclarate de 1.481 RON – impozit pe profit şi 23.737 lei – TVA.

Ionuţ Vartic a adăugat că, potrivit bilanţului pe anul 2008, firma avea în stoc mărfuri în valoare totală de 839.283 RON. „Stocul nu a putut fi identificat faptic la punctele de lucru ale firmei, astfel încât s-a considerat că mărfurile au fost comercializate fără a evidenţia acest lucru şi implicit impozitele şi taxele datorate bugetului de stat în sumă de 180.978 RON”, a mai spus directorul Gărzii Financiare Suceava.

A derulat 78 de contracte, fără case de marcat

La SC Tim Group SRL, având ca obiect de activitate producţia de tâmplărie, s-a dispus confiscarea unei sume de 45.395 RON deoarece s-a constatat că societatea nu avea case de marcat electronice fiscale.

Garda Financiară a suspendat activitatea celor două puncte de lucru ale firmei, din Fălticeni şi Rădăuţi, încă din luna iunie 2009, pentru aceeaşi neregulă. Cu toate acestea firma a continuat să-şi desfăşoare activitatea la cele două puncte de lucru, încheind 78 de contracte de antrepriză cu persoane fizice, deşi nu se dotase cu aparate de marcat.

În aceste condiţii, comisarii financiari au dispus confiscarea întregii sume, de 45.395 RON, pe care firma a încasat-o în perioada în care a avut activitatea suspendată. În cele din urmă, în timpul controlului, patronul firmei a achiziţionat aparatele de marcat pentru cele două puncte de lucru.

Sursa: Suceava-news

Citește și
1 Comentariu
  1. chiriasul spune

    chiriasul semnand declaratia de impunere ,nu devine si el parte la pedeapsa pe care o primeste proprietarul in cazul evz, fiscale?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.