EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Inspectorii fiscali din Vrancea au recuperat 34,29 milioane lei

0

Inspectorii fiscali vrânceni au recuperat, in prime le 8 luni din acest an, 34,29 milioane lei de la firmele care nu si-au platit taxele si impozitele catre bugetul de stat.

Controalele la agentii economici au fost realizate pâna la sfârsitul lunii august 2009 si au avut ca scop atât plata impozitelor, cât si prevenirea evaziunii fiscale. În aceasta perioada au fost realizate 2.956 inspectii fiscale.

Inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea au constatat diferente de impozite, taxe, contributii sociale in valoare de 30,6 milioane lei, la care se adauga accesorii in valoare de 2,5 milioane lei lei si amenzi contraventionale de 1,04 milioane lei.

De la inceputul anului 2009, au fost inaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetarilor 36 sesizari penale, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat fiind in suma totala de 4,19 milioane lei.

Directorul coor donator, Marian Lungu, a precizat luni (7 septembrie 2009) ca, fata de perioada ianuarie-august 2008, desi s-au inregistrat cresteri la diferentele de taxe si impozite, totalul obligatiilor suplimentare stabilite de inspectorii fiscali a fost mai mic in 2009.

“Amenzile s-au aplicat la Legea contabilitatii, care este o lege a fiscului”, a precizat Marian Lungu.

Inspectorii fiscali au efectuat 729 inspectii fiscale inopinate, aproape un sfert din numarul total de inspectii fiscale in 2009, la agentii economici care isi desfasoara activitatea in centre comerciale angro, piete, târguri, cafenele, baruri, unitati turistice si de alimentatie publica, pentru a preveni evaziunea fiscala si a se asigura ca agentii economic i utilizeaza aparate de marcate electronice fiscale.

În urma acestor actiuni s-au aplicat 662 amenzi contraventionale, in valoare totala de 378.000 lei.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.