Kraft Foods Inc oferă 16,7 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Cadbury

Compania americana Kraft Foods Inc, al doilea grup alimentar mondial, a anuntat luni (7 septembrie 2009) ca a oferit 10,2 miliarde de lire sterline (16,7 miliarde de dolari) pentru achizitionarea Cadbury, dar grupul britanic a respins oferta, care ramâne totusi valabila, transmite AFP.

“Kraft Foods Inc a facut o propunere Consiliului de administratie al Cadbury pentru combinarea celor doua companii. Consiliul de administratie al Cadbury a respins aceasta propunere.

Oferta evalueaza Cadbury la 10,2 miliarde de lire sterline”, se arata intr-o declaratie a Kraft publicata la London Stock Exchange.
Kraft este hotarâta sa achizitioneze Cadbury si va mentine un dialog constructiv pentru a-si realiza telul, se arata in declaratia companiei americane.

În perioada aprilie-iunie 2009 profitul net al Cadbury a fost de 313 milioane de lire sterline (513 milioane de dolari), comparativ cu 113 milioane de lire sterline in perioada similara din 2008. Veniturile companiei britanice au crescut cu 13%, la 2,8 miliarde de lire sterline.

Profitul obtinut de Cadbury include o contributie in valoare de 234 milioane de lire sterline rezultata din separarea diviziei sale Americas Beverages, in luna mai, si transferarea diviziei Australia Beverages catre Asahi Breweries, in luna aprilie.

Cadbury este cea mai mare companie producatoare de dulciuri din lume, cu un portofoliu ce cuprinde produse de ciocolata, guma de mestecat si bomboane, si isi desfasoara activitatea in peste 60 de tari, având 45.000 angajati.

Printre brandurile Cadbury se numara Cadbury, ciocolata Green and Black’s, gumele de mestecat Trydent, Stimorol si Bubbaloo, Halls si compania de bomboane “The natural confectionary company”.

În România, Cadbury detine branduri precum ROM, Kandia, Magura, Laura, Silvana si Sugus.
Cadbury a intrat pe piata din România in anul 2007, iar in prezent compania are aproape 700 de angajati.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.