La Rodipet, salariaţii sunt neplătiţi şi nu se mai primeşte presă spre difuzare

Salariatii Rodipet au protestat luni (7 septembrie 2009) impotriva faptului ca de luni de zile nu au mai primit salariile, tichetele de masa si de cadou si, mai ales, pentru ca societatea pare sa fie definitiv pusa pe butuci.

Dupa aprecierea liderului sindical Cecilia Baldovin, la protest au luat parte circa 700-800 de salariati dintre cei 1300 ai companiei, dar la intrunirea cu administratorul provizoriu Catalin Nitu au fost de fata doar 70-80 de angajati ai Rodipet.

Vina este aruncata de la AVAS (care detine 51% dintre actiuni) la directoratul firmei, in frunte cu Florin Lungoci, care a refuzat sa ne explice de ce sunt oamenii nemultumiti, aruncând in trecere un grabit “o sa va spunem intr-o conferinta de presa”.

Din explicatiile date protestatarilor de administratorul Catalin Nitu, reprezentantul AVAS, a rezultat ca lefurile nu au mai fost platite de prin mai – iunie, iar bonurile de masa nu s-au mai platit de prin martie, fapt confirmat si de presedinta de sindicat de la Rodipet.

“Statul nu poate sa preia o societate, fara sa stie in detaliu ce s-a intâmplat aici, respectiv situatia platii salariilor, a furnizorilor de utilitati, indeplinirea prevederilor contractelor comerciale in vigoare, achitarea impozitelor.

Daca mi s-ar da aceste documente, ca administrator provizoriu al societatii as putea redacta raportul si convoca Adunarea Generala a Actionarilor, care sa numeasca noul Consiliu de Administratie.

Dar actuala conducere tergiverseaza sa mi le puna la dispozitie”, a explicat Catalin Nitu protestatarilor.

Reprezentantul AVAS a infirmat si competenta directoratului de a dispune ca oamenii sa nu mai vina la lucru si a sugerat intocmirea unei fise de prezenta, pe baza careia viitorul Cons iliu de Administratie sa poata plati salariile si pe luna septembrie.

Catalin Nitu nu a putut insa sa spuna când anume Rodipet va prelua din nou spre difuzare carti si ziare, activitate suspendata in prezent pe termen nedefinit.

“Decizia ca societatea Rodipet sa isi inceteze de vineri activitatea este abuziva si ea a fost luata de cei doi actionari, respectiv firma lui Hassan Awdi (49%) si de AVAS”, a spus Cecilia Baldovin.

“În afara drepturilor salariale, pentru noi problema cea mai importanta este sa fie asigurata continuarea activitatii societatii. Noi pierdem miliarde. Exista edituri care doresc sa isi difuzeze publicatiile prin Rodipet, care are cea mai larga retea de distributie din tara.

Tocmai de aceea, fiind in a doua zi in care organele de presa nu mai sunt primite de Rodipet, ne intrebam cine are interesul sa nu mai difuzeze presa.
De ce nu ia macar statul masuri pentru a gasi o modalitate de a relua difuzarea?

Au trecut cele 30 de zile legale de când administratorul provizoriu a venit in societate si inca nu a fost convocata AGA.
AVAS ne-a spus ca trebuie sa mai asteptam inca 2 luni de zile, dar in acest timp noua ni se destrama reteaua de distributie.

Mai mult, conducerea Rodipet ne-a cerut din nou inventare, dar sunt ani de zile de când a fost introdus un soft care nu mai permite realizarea de inventare corecte, in care situatia de pe hârtie sa o reflecte pe cea de pe teren, sa se stie ce gestiune are fiecare gestionar.

Acum, noi vom veni in continuare la serviciu, pentru ca asa ne-a spus administratorul provizoriu, dar conducerea a dispus incetarea activitatii fara a se da vreo notific are catre sindicat si fara a fi declansata o procedura de faliment.

Daca societatea va fi desfiintata, atunci trebuie sa ni se plateasca salariile restante si sa ni se achite platile compensatorii, conform contractului colectiv de munca in vigoare. Vrem sa ni se spuna de ce aceasta societate este lasata sa moara.

Acum, nimeni nu vorbeste, de frica”, a mai spus Cecilia Baldovin.
Dupa parerea administratorului provizoriu, AGA la Rodipet ar putea fi convocata in septembrie, când ar urma sa se reglementeze si problemele salariale, precum si preluarea din nou a presei in vederea difuzarii.

Loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. q spune

    adevar
    1-sefii de sindicat sunt lingaii lui hasan,ce au facut ei timp de 3 ani cand stiau ca salariile nu se platesc la timp?nimic,au papat banii opriti din salarii lunar pt sindicat,si cam atat.
    2-al 2-lea lingau al lui hasan e razvan gavan,director intelbiz,el e cheia multor ilegalitati,mai multe decat lungoci
    …am uitat complicea tuturor,persoana de incredere nr.3 al lui hasan-angela coman care ar trebui cercetata penal pt activitatea ei si doina bejan care ar trebui cercetata pt inregistrarile din ctb.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.